Siemens krijgt Agorialabel ‘employer ready for the future of work’

4 januari 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Siemens krijgt Agorialabel ‘employer ready for the future of work’

Siemens krijgt - als één van de eerste ondernemingen in België - het Agoria-label ‘Employer ready for the future of work’. In 2018 maakte Agoria samen met de werkgelegenheidsagentschappen VDAB, Forem en Actiris ‘Be The Change’, een grondige studie die de evolutie van de arbeidsmarkt in ons land tot 2030 in kaart bracht.

Agoria publiceerde eind december een nieuwe editie van de studie ‘Be The Change’. Permanente vorming is één van de belangrijkste actiedomeinen voor de komende jaren om de Belgische concurrentiekracht te verzekeren.

My Learning World 

Siemens zet al langer in op levenslang leren via o.a. ‘My Learning World’, een digitaal Learning Experience platform met ruim 30.000 e-learnings, video’s, webinars, VR-trainingen en e-books. “Het platform laat medewerkers toe om zelf te kiezen waar en wanneer ze een opleiding willen volgen”, legt HR Director Ivo Christiaens (foto) uit. Zo kan iedereen zijn inzetbaarheid en technische kennis op peil houden. “Een algoritme bezorgt medewerkers aanbevelingen die passen bij hun profiel en ambities. Bovendien ondersteunt het platform het delen van opleidingen tussen medewerkers.”

Leren als tweede natuur

Om die leercultuur verder te ondersteunen, organiseert Siemens ook digitale leerweken. In die week worden medewerkers extra aangemoedigd om gebruik te maken van het leeraanbod. “Daarmee willen we het signaal geven dat leren kan en mag”, vervolgt Ivo. “Op termijn hopen we uiteraard dat leren een tweede natuur wordt voor onze medewerkers en dat ze zelf hun optimale groei- en leerpad uitstippelen via My Learning World. Zo blijven ze relevant in hun huidige en toekomstige jobs, en dat is precies waarom we het Be The Change-charter hebben onderschreven.”