Silvia Brouwers wordt Chief People & Technology Officer bij Matexi

24 november 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Matexi
Silvia Brouwers wordt Chief People & Technology Officer bij Matexi

Silvia Brouwers vervoegt per 3 januari 2022 het directiecomité van Matexi als Chief People & Technology Officer (CPTO). In deze rol zal ze zich focussen op het uitbouwen van Matexi als moderne werkplek, en dat zowel op vlak van People als processen.

Silvia Brouwers (44) behaalde een Master in Filosofie en Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, aangevuld met diverse opleidingen op het gebied van leadership, change management en finance in de loop van haar carrière.

Na haar studies deed ze ruime ervaring op in de financiële sector, waar ze zowel in grotere veranderingstrajecten als in leiderschapsposities actief was.

Tot vandaag bekleedde ze de functie van Director Client Services Investments bij ING België en leidde daar een team dat verantwoordelijk was voor operationele activiteiten en klantentevredenheid.

Moderne werkplek

Haar opdracht als Chief People & Technology Officer houdt in dat ze Matexi verder zal uitbouwen tot een moderne werkplek. Samen met haar team zal Silvia zich focussen op het creëren van een fijne werkomgeving, waar medewerkers zich ten volle kunnen ontplooien, met efficiënte bedrijfsprocessen en de juiste moderne digitale tools.

Onder haar bevoegdheden vallen Human Resources, Learning & Development, Digital & ICT en Facilities.

Impact

Silvia streeft ook naar een lerende organisatie, die zichzelf geregeld in vraag stelt om te kunnen blijven evolueren en snel te kunnen inspelen op verandering.

“Als voorloper op het vlak van buurtontwikkeling kan Matexi als geen ander projecten verwezenlijken die in en met de buurt verbinden,” vertelt Silvia. “Daar sta ik persoonlijk ook voor: samen met mensen voor relevante impact zorgen. Buurt, verbinding, mensen: dat is wat me aantrekt tot Matexi.”

Olivier Lambrecht, CEO van Matexi, is erg verheugd met de komst van Silvia Brouwers: “Silvia’s expertise betekent een grote aanwinst voor Matexi. Ze is de geknipte persoon voor de verdere ontwikkeling van onze bedrijfscultuur, waar mensen centraal staan om samen sterke resultaten neer te zetten en onze verdere groei te bestendigen.”

Over Matexi

Matexi heeft kantoren in elke Belgische provincie, in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, in het Groothertogdom Luxemburg en in Warschau en Krakow (Polen). Met 360 medewerkers ontwikkelt Matexi momenteel 429 buurten in 290 steden en gemeenten. Sinds zijn oprichting realiseerde Matexi meer dan 41.000 woningen, of grosso modo het aantal woningen van steden als Kortrijk of Mechelen.