Snel en eenvoudig sollicitatieproces is cruciaal

10 september 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Snel en eenvoudig sollicitatieproces is cruciaal

Een tijdrovende sollicitatieprocedure is voor 35% van de werkzoekenden dé belangrijkste reden om tijdens een sollicitatie af te haken. Dat blijkt uit een recente online bevraging door rekruteringsexpert Hays. Snelheid en eenvoud zijn cruciaal.

In een online survey onderzocht rekruteringsexpert Hays wat de belangrijkste reden voor werkzoekenden is om een sollicitatieprocedure vroegtijdig te beëindigen. 35% van de respondenten geeft aan dat de oorzaak vooral bij de duur ervan ligt. Zij verkiezen een kort en overzichtelijk sollicitatieproces. 30,3% haakt ook af vanwege slechte communicatie of een lage transparantie.

Andere bevraagden trekken zich terug als de interviewer onvoorbereid is (14,1%) of het interview niet gestructureerd is (7,4%). De overige 13,1% geeft een andere reden aan.

Eenvoudig en snel

Davy Ghysels, marketing director bij Hays, gaat ervan uit dat mensen gewoon zijn om snel informatie te krijgen, ook tijdens de zoektocht naar een job. "Een eerdere enquête bij ons bedrijf toonde al aan dat 71% een online sollicitatieformulier zou wegklikken, als het meer dan 15 minuten zou duren om dit in te vullen.”

Tips

Kandidaten delen hun ervaringen met het sollicitatieproces ook met hun peers of familieleden. "Een vlot sollicitatieproces is dus ook onderdeel van een goede employerbrandingstrategie”, zegt Davy Ghysels. Zijn advies:

  • Laat de kandidaat ervaren een prioriteit te zijn.
  • Bevestig bijvoorbeeld steeds de ontvangst van de kandidatuur.
  • Zorg dat er nooit een communicatiestilte valt.
  • Las niet te veel sollicitatierondes of -gesprekken in.
  • Let op de duur van het totale sollicitatieproces.
  • Sta stil bij de verschillende fases, anticipeer op mogelijke struikelblokken en vraag raad aan rekruteringsexperten.