Privacyverklaring

Strategisch rekruteren

1 april 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Na een banaba met de focus op strategische hr, vond Louise De Wulf midden de coronalockdown haar droomjob als talent acquisition lead bij Arvesta, dat actief is in land- en tuinbouw.

Louise De Wulf leerde Arvesta – het vroegere AVEVE – kennen, toen ze les kreeg aan de UCLL van een bij Arvesta tewerkgestelde hr-businesspartner. Ze volgde er een banaba advanced business management met focus op hr. Ze wou een meer strategische invalshoek van hr leren kennen, na de eerder praktische bachelor in de toegepaste psychologie aan de Thomas More Hogeschool. Als bij toeval was het ook Arvesta die reageerde op een originele sollicitatie die Louise postte op LinkedIn.

“Een hr-officer bij Arvesta stuurre mijn bericht door naar diegene die later mijn leidinggevende zou worden. Een maand en een paar gesprekken later werd ik aangeworven. Het was midden de coronacrisis en er was bij veel bedrijven een stop op aanwervingen. Het voorstel van Arvesta was veel interessanter dan de aanbiedingen van een aantal recruitment agencies, die me minder lagen.”

Optimaliseren

Binnen Arvesta werken een veertigtal medewerkers op hr. Naast een payroll- , een comp & ben- en een operational excellence team, zijn er hr-business partners en hr-officers, die direct in verbinding staan met de business. Daarnaast is er het talent team, dat op drie pijlers steunt: zoeken en vinden van talent (rekrutering), opleiden en ontwikkelen ervan en motiveren”, vertelt Louise. “Ik ben verantwoordelijk voor het rekruteringsluik. Ik zie, behalve young graduates, geen kandidaten maar doe het projectmatige en het strategische gedeelte van talent acquisition.”

Ze is – samen met de communicatie-afdeling - verantwoordelijk voor employer branding binnen haar luik. Ook het young graduates-programma belangt haar aan. “We proberen zo de toekomstige leiders van Arvesta binnen te halen. Dat gebeurt onder andere op jobbeurzen. Ik moet nagaan hoe we de rekrutering en de hr-processen kunnen optimaliseren. Het rekruteren zelf gebeurt via de hr-officers, omdat de vacatures regionaal verdeeld zijn over de business.”

Onboarding

Louise De Wulf startte bij Arvesta op de dag dat ons land voor de tweede maal gedeeltelijk in lockdown ging. Ze haalde haar spullen op in Leuven en maakte er kennis met de collega’s. De andere activiteiten, zoals een welkomstsessie, gebeurden online. “Voor de rest vloog ik er onmiddellijk in. Omdat ik de eerste was in de nieuwe rol van talent acquisition lead, mocht ik mijn weg redelijk autonoom zoeken, al pas ik me natuurlijk aan de noden aan die de eerste lijn heeft. Maar de functie verandert mee met de wensen van de business en dat is voor een gedeelte wat de job boeiend maakt. Daarvoor luister ik vooral naar de medewerkers in het veld.”

Toekomst

Arvesta, dat actief is in land- en tuinbouw, moedigt interne mobiliteit sterk aan. Dat valt in de smaak van de rookie. “Mijn werkgever zoekt altijd naar doorgroeimogelijkheden voor zijn werknemers. Ik zit in een rol die me geweldig ligt, maar ik weet dat ik binnen vijf jaar wel zou kunnen neigen naar een functie binnen communicatie of de business. Ik ben me ervan bewust dat die mogelijkheden bestaan en dat ik kan groeien en ontwikkelen. Al blijft mijn huidige functie me ook elke dag weer boeien. Als starter krijg je hier veel kansen aangeboden. Ik ben 25 en zie mezelf en andere beginners mooie verantwoordelijkheden krijgen. We worden hier sterk geapprecieerd en zijn gerustgesteld over de toekomstmogelijkheden.”