STUDIO HR: Rekruteren in een nieuwe tijd.

15 maart 2021
Tekst
STUDIO HR

STUDIO HR brengt per aflevering twee experts samen over een actueel hr-thema. Zij worden geïnterviewd door een bekende radio- of televisiepresentator en geven hun visie op de toekomst.

Lisbeth Imbo interviewt Wim Petein, Sales Director bij Indeed en Sara Cauwenbergh, Recruitment Evangelist bij Indeed. Ze praten over rekruteren in een nieuwe tijd.

De arbeidsmarkt ziet er heel anders uit dan een jaar geleden. Door de coronacrisis is het werk in de ene sector stilgevallen, terwijl in de andere sector de behoefte aan personeel groter is dan ooit. Bedrijven moeten hun korte- en langetermijnstrategie continu aanpassen op de markt en het gedrag van (potentiële) medewerkers. Hoe zorg je voor een succesvolle rekruteringsstrategie in deze nieuwe tijd?

Over onze gasten:

Wim Petein, Sales Director bij Indeed: Wim heeft een jarenlange ervaring binnen de HR en de communicatiesector. Bij Indeed ondersteunt en adviseert hij bedrijven in het optimaal bereiken, selecteren en werven van talent. Zijn passie bestaat erin om een 'trusted advisor' te zijn door o.a. technologie om te zetten in werkbare oplossingen en zo de rekruteringsdoelstellingen van bedrijven mee te realiseren.

Sara Cauwenbergh, Recruitment Evangelist bij Indeed: Voor Sara als Recruitment Evangelist bij Indeed aan de slag ging verdiepte ze zich in search engines zoals Google & Bing en social media algoritmes zoals Facebook. Ze trainde & coachte zowel bedrijven als interne werknemers op hun digitale kennis en de inzet van de juiste marketing mix.

Tegenwoordig analyseert Sara data van de zoekmachine Indeed. Ze helpt hiermee werkgevers hun zoektocht naar de juiste kandidaten te vergemakkelijken door hen mee te nemen in de inzichten van online job search.