Technisch servicebedrijf bouwt 'miniatuurfabriek' voor opleiding

15 juli 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Technisch servicebedrijf bouwt 'miniatuurfabriek' voor opleiding

Om de schaarste aan technische profielen te bestrijden, investeert technisch servicebedrijf Geysen een miljoen in een ‘Geysen Academy’. Centraal staat een ‘miniatuurfabriek’, maar de academie schaaft ook aan soft skills, tekent carrièrepaden en werkt aan imagoversterking van STEM-studies.

Geysen, specialist op het vlak van industrieel technisch onderhoud en projecten met een 200-tal technici, groeit. De onderhoudstechnici draaien momenteel een omzet van 15 miljoen, het servicebedrijf groeit jaarlijks met 20 procent. Binnen de twee jaar mikt het bedrijf op 20 miljoen euro omzet en 250 medewerkers. Op dit moment staan er een 75-tal vacatures open. Dat is meteen zowat de enige rem op de groei.

Miniatuurfabriek

De Kempische onderneming investeert een miljoen euro in de bouw van een inhouse school: de ‘Geysen Academy’. In 2019 moet de ‘miniatuurfabriek’ open gaan. “In deze technische ruimte worden alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst. Van hydraulica, pneumatica, PLC-sturingen en automatisatie tot elektrische sensoren, robotica, motion control en sensoren”, legt CEO Johan Vos uit. “We bouwen in dit proces opzettelijk storingen in, zodat medewerkers levensechte problemen leren traceren en oplossen.”

Voor kandidaten, nieuwelingen én ervaren rotten

De Geysen Academy speelt een drievoudige rol in het aantrekken en opleiden van (nieuwe) medewerkers: “Ten eerste testen we hier de vaardigheden van sollicitanten. Als nieuwe collega’s starten, testen we bij aanvang welk technisch niveau ze halen en tekenen we een opleidingspad op maat uit. Ten slotte krijgen ook ervaren medewerkers de kans om bij te leren. Zo kunnen ze doorgroeien naar een hogere of andere functie (bv. elektromecanicien of storingstechnicus). Daarnaast leren onze collega’s soft skills aan, zoals attitude, verantwoordelijkheid en veiligheid.”

Persoonlijke ontwikkeling

De Academy sluit aan bij de cultuur van persoonlijke ontwikkeling binnen Geysen. Medewerker Joris Gijbels heeft bijvoorbeeld al een uitgebreid opleidingstraject achter de rug: “Ik ben hier vijf jaar geleden begonnen als mecanicien. Dankzij de interne opleidingen kan ik doorgroeien naar de functie van elektromecanicien. En mogelijk waag ik me in de toekomst zelfs aan een bijscholing tot storingstechnicus. Ik hou alleszins van techniek, dus ik grijp de kansen die ik bij Geysen krijg met beide handen.”

Jeugd bekeren tot techniek

Maatschappelijk engagement speelt ook mee. “In het onderwijs zijn al de nodige stappen gezet, met de introductie van het STEM-onderwijs. Als bedrijf helpen wij om het toegenomen enthousiasme voor techniek aan te wakkeren. Want het gebrek aan jeugdige technici verlamt onze economie. Bovendien opent een doorgedreven technische opleiding deuren voor mensen die op dit moment nog minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ten slotte stellen we onze infrastructuur ook ter beschikking aan technische scholen. Middelbare en hogescholen kunnen hier de theorie omzetten in praktische lessen”, besluit CEO Johan Vos.