Privacyverklaring

“Verspil geen energie aan negativiteit”

11 mei 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Stefanie Tack

Stefanie Tack werd verkozen tot vicevoorzitter Human Capital & Talent Committee bij AmCham Belgium. Werken als advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht en hr, sprak altijd al tot haar verbeelding.

Stefanie Tack is een bezige bij. Ze werkt als advocaat-partner bij Strelia, waar ze aan het hoofd staat van de Employment & Benefits Practice. Ze is ook academisch medewerker bij de vakgroep sociaal recht aan de VUB. Daarnaast is ze al een tijdje actief lid van het bovengenoemde comité bij AmCham, de Amerikaanse kamer van koophandel in ons land, die de Amerikaanse en andere internationale bedrijven actief in België probeert bij te staan. Het comité bestaat voornamelijk uit hr-mensen uit de bedrijfswereld en een aantal advocaten.

“We wisselen ervaringen en best practices uit over relevante hr-gerelateerde onderwerpen, evenals nieuwigheden uit het arbeids- en hr-recht”, zegt Stefanie Tack. “We gaan de impact na van recente wetgeving op het werk van hr-professionals en advocaten gespecialiseerd in arbeidsrecht. Als comité bekijken we wat we kunnen doen om de tewerkstelling in ons land aantrekkelijker te maken. We trekken naar het beleid als het moet en proberen zo onze rol te spelen. In dat comité werd ik recent gekozen als een van de drie vicevoorzitters.”

Praktisch advies

De contactpersonen van Stefanie Tack zijn voornamelijk hr-directeurs en -managers. Het zijn de eerste contactpersonen bij wie ze probeert de onderneming van binnenuit te begrijpen. “Met mensen bezig zijn, maakt mijn job boeiend en concreet. Ik probeer het bedrijf en de hr-aanpak goed te begrijpen zodat ik niet alleen goed juridisch onderbouwd, maar ook praktisch advies kan geven. Daarom wil ik niet zomaar advocaat spelen, maar probeer ik het bedrijf en het beleid goed te begrijpen.”

Deconnecteren

Zowel de job als advocaat als het werk aan de VUB en bij AmCham nemen heel wat tijd in beslag. Maar voor Stefanie Tack is het haar passie. Het werk is geen sleur: “Ik heb moeten leren neen te zeggen. Daar heb ik lang mee geworsteld. Ondanks mijn ambitie en perfectionisme leerde ik dat tijd vrijhouden voor mezelf belangrijk is. Daarom plan ik vaste tijdstippen in als me-time. Zo ga ik twee keer per week sporten met mijn personal coach. Ik reserveer ook vaste momenten voor vrienden en familie. Die momenten en ervaringen zijn heilig. Ze laten me toe te deconnecteren en te ontspannen. Daarnaast reis ik ook twee keer per jaar zo ver mogelijk weg.”

Positief team

Of je nu advocaat bent of in een hr-functie werkt, de tip van Stefanie slaat op iedereen met ambitie. Ze raadt mensen aan voldoende in zichzelf te geloven. “Geef het geloof in jezelf niet te snel op. Omring je met positieve collega’s en vrienden die in je geloven en je mee vooruit helpen. Als het even kan, bouw dan aan een positief team rondom je. Je kunt maar succes hebben als je je omringt met de juiste mensen. En tot slot: verspil geen energie aan negatieve situaties. Lees daarom Don’t drown a dead duck van Marry de Gaay Fortman.”