Privacyverklaring

Visma neemt Beeple over

7 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Karel Rabaut (foto Beeple)

Visma, specialist in business cloudoplossingen, heeft de Belgische tech scale up Beeple overgenomen. Beeple is een plannings- en communicatietool waarmee klanten flexibele werknemers met wisselende shiftenroosters inplannen.

Oprichters Karel Rabaut en Nathan Samson hadden bij de oprichting in 2016 vooral de uitzendwereld op het oog. Vandaag denkt Visma dat planning intussen in veel bedrijven even cruciaal geworden is als de klassieke hr-blokken die draaien rond rekrutering en payroll. Beeple moet als een centraal platform verschillende stakeholders verbinden, zoals een uitzendkantoor, een klant en een uitzendkracht. Beeple maakt zich sterk dat verschillende personen tegelijk in het systeem kunnen werken en automatisch complexe factoren zoals statuten in de verwerking op kunnen nemen.

Beeple telt een 30-tal werknemers en bedient uitzendkantoren, maar ook organisaties in retail, horeca en de zorgsector. De tool heeft maandelijks zo’n 30.000 actieve gebruikers in 26 landen in drie werelddelen. De belangrijkste markt is de Benelux, met Frankrijk en Spanje als voornaamste groeilanden.

Karel Rabaut denkt dat Visma de onze business begrijpt en zal helpen om verder op te schalen, “vooral op het gebied van SaaS.” Onder eigen merknaam zal Beeple profiteren van de kennis op het gebied van SaaS, business development, OPS-processen en IT best practices van Visma.