Privacyverklaring

Vlaamse subsidie voor TrustBuilder

9 december 2022
Tekst
Jo Cobbaut

VLAIO kent een projectsubsidie toe aan TrustBuilder, specialist in Identity & Access Management (IAM). TrustBuilder maakt deel uit van een consortium waartoe ook Randstad, Docbyte, Enhansa, karamel en het Vlaams Datanutsbedrijf behoren. Het project focust op het veilig en selectief delen van persoonlijke gegevens in een hr-context.

Eerder kreeg TrustBuilder al steun voor onderzoek naar ontwikkeling van veilige digitale ecosystemen. Frank Hamerlinck, ceo van TrustBuilder, licht toe dat het project gaat over technologie om data veilig mee te bewaren en uit te wisselen, meer specifiek voor persoonsgegevens, zoals leeftijd, skills, behaalde diploma’s …

Data worden weer ‘vergeten’

De aandacht gaat specifiek naar het delen van strikt noodzakelijke gegevens voor een dienst. Zo is het niet per se nodig de volledige geboortedatum te delen als men de leeftijd van iemand wil weten, of wil vaststellen of iemand meerderjarig is of niet. “Dergelijke data minimization geeft alleen die informatie die strikt noodzakelijk is”, zegt Hamerlinck. “Hier wordt ook het concept van zero knowledge proof toegepast: data uit de datakluis wordt ingelezen, geïnterpreteerd en vertaald naar een minder privacygevoelig concept en dan weer vergeten.”

TrustBuilder

Met dit project zal TrustBuilder een stuk competitiever worden, zegt Mark Andries, administrateur-generaal VLAIO. “Het is ook boeiend om te zien hoe het Solid-ecosysteem in Vlaanderen meer tractie krijgt door deelname van bedrijven zoals TrustBuilder aan dergelijke projecten.”

TrustBuilder behoort tot de inWebo Group, een SaaS pan-Europees buy & build-platform in cybersecuritysoftware. InWebo Group wordt gesteund door private equity-firma Essling Expansion. TrustBuilder bedient klanten in verschillende sectoren, waaronder retail banking (KBC, Argenta,...), verzekeringen (Allianz, DKV,...) en hr-dienstverlening (SD Worx).

Meer in het topic: hr tech