Privacyverklaring

Voka: vervang ziektebriefje door fitnote

29 september 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
shutterstock

Vervang het huidige ziektebriefje door een fitnote, zo suggereert Voka West-Vlaanderen. Daarin noteert de arts wat de persoon in kwestie wél nog kan.

Op een congres van Voka Health Community, een platform voor zorgondernemingen, bedrijven, kenniscentra en patiëntengroepen, deed Bert Mons een oproep. De gedelegeerd bestuurder van Voka West-Vlaanderen pleit ervoor een prioriteit te maken van de aanpak van langdurig zieken. Werkgevers hebben een grote rol te spelen in het aanbieden van werkbaar werk.

Doorbreek de dualiteit

Ofwel ben je gezond en kan je werken, ofwel ben je ziek en blijf je thuis. Voka West-Vlaanderen wil die dualiteit doorbreken. Er zijn ook heel wat tussenoplossingen mogelijk die gunstig zijn voor werknemer en werkgever.

Het ziektebriefje dat de arts meegeeft, moet worden omgevormd naar een fitnote. Daarin geeft  de arts aan wat de zieke wel nog kan qua functioneren, verplaatsing, types van activiteit... Op die manier kunnen werkgever en werknemer in gesprek gaan over kansen en mogelijkheden.

Voorts zou een huisarts maximaal 1 maand afwezigheid wegens ziekte kunnen attesteren. Na die maand komt een bedrijfsarts in beeld. Op dat moment kan er al worden nagedacht over de mogelijkheden tot re-integratie van de werknemer.

De terugkeercoaches die federaal minister Vandenbroucke voorstelt, komen pas na 3 maanden arbeidsongeschiktheid in actie. Dat is volgens Voka West-Vlaanderen te laat.

Iedereen moet begeleid worden naar werk

Vandaag worden enkel werklozen begeleid naar werk. Wie langdurig ziek is en toch gedeeltelijk wil werken, wordt aan zijn lot overgelaten. Voor Voka West-Vlaanderen moet iedereen die een overheidsbetoelaging ontvangt, op een of andere wijze begeleid worden naar werk. Dat gaat zowel om klassieke werklozen, maar ook om arbeidsongeschikten en invaliden, mensen in bijstand, schoolverlaters en NEET’s, oudere werklozen, nieuwkomers, etc.

Buitenlandse voorbeelden tonen aan dat het anders kan. Zo kent Australië een activeringsbeleid waar elkeen die aan het werk kan, via één centrale regisseur naar werk wordt begeleid.

Mentale problemen

Het is ook belangrijk om een klimaat te creëren waar mentale problemen bespreekbaar worden gemaakt. “In 4 van de 5 gevallen is langdurige afwezigheid gelinkt aan mentale problemen of aan lage rugpijn. Daar moet de prioriteit liggen van werkgevers en preventiediensten. Mentale problemen worden vandaag amper aangekaart op de werkvloer. Dat moet anders. De burn-out pandemie die onze samenleving treft, kunnen we enkel collectief beantwoorden door mentale problemen uit de taboesfeer te halen”, zo stelt Bert Mons.