Volvo Car Gent geeft uitzendkrachten meteen maandcontracten

18 oktober 2021
Tekst
Jo Cobbaut
Volvo Car Gent geeft uitzendkrachten meteen maandcontracten

Volvo Car Gent heeft dringend 500 nieuwe medewerkers nodig en organiseert daarvoor twee jobdagen. Het denkt ook verder dan de verloning en herbekijkt arbeidscontracten.

Volvo Car Gent heeft een voortrekkersrol in de elektrificatieplannen. “Volvo Car Gent heeft alle troeven in handen om als aantrekkelijke werkgever honderden nieuwe mensen aan te trekken”, zegt David Muylaert, HR Director bij Volvo Car Gent.

Arbeidscontracten

Maar uit cijfers van de VDAB bleek eerder al dat het aantal vacatures in Oost-Vlaanderen zich opnieuw boven het niveau van 2019 bevindt. Volvo Car Gent zet alvast in op een competitief loon- en voordelenpakket, maar ook op zijn verlofregeling, een pakket collectieve verzekeringen en het voordelig leasen van vervoermiddelen (Ecar, Ebike,…) aan.

Volvo Car Gent herbekeek ook de verschillende arbeidscontractvormen. “Nieuwe uitzendkrachten zullen onmiddellijk starten met een maandcontract. Dit is echt uniek. Daarnaast zullen ze, mits een positieve evaluatie, sneller een vast contract bij Volvo Car Gent kunnen ondertekenen. Tot slot zullen kandidaten met de juiste mindset en een stabiel werkverleden zelfs onmiddellijk een vast contract kunnen onderteken,” zo zegt Veerle Van Avermaet van Randstad.

Bram Van Braeckevelt, Schepen van Werk en Sociale Economie bij Stad Gent, ziet dat werkgevers op zoek naar talent “uit hun kot zullen moeten komen. Volvo Car Gent heeft dat goed begrepen. Door sneller met vaste contracten te werken, geeft het kansen op duurzaam werk en opleiding. Ook uitzendkrachten krijgen wat meer zekerheid, met maand- in plaats van weekcontracten. Dat is een stap vooruit, en is goed voor het personeel én de werkgever. Ik hoop dat ze hier andere bedrijven mee inspireren.”

In augustus kregen zo’n 170 medewerkers een vast contract en ook dit najaar zullen nog ongeveer 400 uitzendkrachten hun voorbeeld volgen.

Jobdagen met spelelement

Volvo Car Gent zoekt o.a. operatoren, hef- en reachtruckchauffeurs, storingstechnici en supervisors. Zowel starters als mensen met ervaring zijn welkom. Er wordt vooral gezocht naar kandidaten die enigszins technisch onderlegd zijn en tegelijk beschikken over de juiste motivatie en ingesteldheid.

Op de jobdagen op 30 oktober en 27 november kunnen deelnemers meteen geïnterviewd worden en er is ook een spelelement, waarbij de kandidaten hun technische vaardigheden kunnen tonen. Er komen ook virtuele jobdagen op iedere eerste maandag van de maand.