WAR FOR TALENT: L&D ALS X-FACTOR

4 april 2022
Tekst
PARTNER CONTENT
WAR FOR TALENT: L&D ALS X-FACTOR

De voorbije 2 jaar stonden gezondheid en veiligheid van werknemers en bijhorende ‘back to work’-policies hoog op de HR-agenda. Nu die druk afneemt, worden HR-leiders geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: de ‘War for Talent’ raast verder terwijl ontslagpercentages op een ongekend hoog niveau zitten en organisaties zich als inclusieve werkplek moeten herprofileren om ook morgen nog mee te tellen. Aandacht voor diversiteit en wellbeing, flexibele werkmodellen en competitieve verloningspakketten krijgen daarbij veel aandacht.

De echte 'x-factor' in het cultiveren van talent is echter ervoor zorgen dat elke individuele werknemer het gevoel heeft dat hij of zij persoonlijk een impact heeft. Hoe dit te bereiken? Eenvoudig gezegd: door verandering en levenslang leren actief te omarmen. Bedrijven moeten streven naar een 'learn-it-all' in plaats van een 'know-it-all’ mentaliteit - en hun mensen aanmoedigen om voortdurend bij te leren en zich te ontwikkelen.

Ook Jeroen Naudts (Onderzoeker bij Arteveldehogeschool, auteur, trainer en adviseur in strategische communicatie) ziet de pendule van talent management doorslaan van werving naar ontwikkeling. In zijn nieuwe boek ‘Reinventing HR Data’ toont hij aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je de competenties van je medewerkers inzet om de skill gap te overbruggen en hoe L&D alleen nog maar in belang zal toenemen.

Deze inzichten deelt hij graag met de HR community tijdens de FLOWSPARKS DEGUSTATIEDAG op 5 mei, een inspirerend netwerkingevent waarbij HR professionals kunnen proeven van inspirerende L&D sessies maar ook kunnen genieten van culinaire tastings.

CHALLENGE ACCEPTED?

Ondanks die veranderende mindset, halen veel bedrijven nog niet het rendement dat ze verwachten van hun investeringen in training en opleiding. Christophe Jacobs, Chief Customer Succes Coach bij FLOWSPARKS legt de vinger op de wonde: “Digitalisering heeft veel mogelijk gemaakt voor L&D binnen de bedrijfscontext. Het implementeren van die technologie is echter niet de grootste uitdaging: dat zijn de mensen. Te vaak zien we nog een gebrek aan personalisering. Het gevolg is dat binnen eenzelfde klaslokaal of traditionele e-learningomgeving sommige cursisten zich vervelen omdat ze die leerstof al onder de knie hebben, terwijl een andere groep de weg kwijt is en niet genoeg ondersteund wordt. Leren binnen de bedrijfscontext moet veel meer gericht zijn op de behoeften van het individu. Er moet rekening worden gehouden met wat elke persoon al weet en beheerst, en wat nog niet bekend is of verkeerd wordt begrepen. Vertrekken vanuit concrete situaties, maar ook het inbouwen van reflectie en feedback zijn daarbij de absolute basis. Leren moet ook gericht zijn op het verwerven van soft skills zoals communicatie, leiding geven, samenwerken en creativiteit.”

Een hele klus, zegt u? Jazeker, maar niet onmogelijk. Door de realiteit te omarmen dat het leveren van effectieve en efficiënte training een enorme uitdaging is, kunnen bedrijven op zoek gaan naar wat echt werkt om kennis en vaardigheden op te bouwen. Zij die dat doen, maken de meeste kans om de ‘War for Talent’ te winnen.

ARVESTA, vooral gekend voor zijn 250 AVEVE en Eurotuin-winkels ging 2 jaar geleden de uitdaging al aan en begon een intens traject waarbij de eigen medewerkers centraal staan. Aanvankelijk gebeurde dit in co-creatie met de learning experts van FLOWSPARKS, maar intussen staat Arvesta zelf stevig aan het roer van hun L&D transformatieverhaal. Jennemie Driesens brengt hierover eveneens een inspirerende praktijkgetuigenis tijdens de DEGUSTATIEDAG op 5 mei.

KRIJG OOK DE SMAAK TE PAKKEN TIJDENS DE FLOWSPARKS DEGUSTATIEDAG

Proef vanboeiende praktijkcases & keynotes, netwerk met andere L&D enthusiasts en geniet intussen ook van culinaire tastings. Kortom, een dag om niet te missen!

PRAKTISCH:
5 mei 2022, 11u30 – 17u
De Bonneterie, Aalst

Het event is gratis toegankelijk voor iedereen actief in de HR en L&D sector.
Info & registratie: https://www.flowsparks.com/nl/events/degustatiedag-mei-2022/

FLOWSPARKS is een e-Learning software en service provider die je alle middelen geeft om boeiende digitale leerervaringen te creëren. Je kan eenvoudig zelf e-Learning bouwen met behulp van templates die didactisch, grafisch en technisch ondersteund worden. Daardoor kan jij, als gebruiker, focussen op de inhoud.

Met het FLOWSPARKS LMS regel je de distributie, rapportage en administratie van leermodules. Daarnaast biedt FLOWSPARKS e-Learning services waarmee klanten begeleid worden bij de ontwikkeling van online modules bij elke stap van het proces.

Dus, wanneer je op zoek bent naar software om zelf online training te bouwen, distribueren en onderhouden, of wanneer je de ontwikkeling wil uitbesteden, ga naar www.flowsparks.com.