Werkt de Vlaming nu meer of minder voor zijn loon? Prof Stijn Baert weet het antwoord.

31 maart 2021
Tekst
STUDIO HR

In deze STUDIO HR interviewt Lisbeth Imbo Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent over de geplande arbeidsmarkthervormingen.

Prof Stijn Baert bevroeg samen met zijn collega’s van UGent @ Work onlangs 500 Vlamingen over actuele thema’s zoals geboorteverlof voor vaders, jobs en hun pensioen. Ligt de Vlaming wakker van de geplande hervormingen en wat is Stijns visie hierover?

In deze STUDIO HR gaan we dieper in op de verschillende aspecten rond de geplande arbeidsmarkthervormingen: werkgelegenheid en opleiding, geboorteverlof en het eindeloopbaandebat. Stijn Baert geeft meer duiding aan de hand van een studie die de UGent recent uitvoerde.

Over onze gast:

Stijn Baert, professor arbeidseconomie aan de UGent: Stijn doceert aan de Vakgroep Economie van de Universiteit Gent en is hoofdpromotor van UGent@Work. Zijn onderzoek focust op de overgang van school naar werk, arbeidsmarktdiscriminatie en de samenhang tussen werk en gezondheid.

Over STUDIO HR:

Per aflevering brengen we één of meerdere experts samen over een actueel hr-thema. Zij worden geïnterviewd door een bekende radio- of televisiepresentator en geven hun visie op de toekomst.