Elien Bossant Elien Bossant, hr-manager Dierendonck
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter van Vaerenbergh

Ambacht, passie en terroir

1 april 2020
Zonder mensen geen onderneming
Zes maanden geleden stapte ik hier binnen. Een nieuwe wereld ging open. Van een groot bedrijf naar een kmo met tachtig medewerkers in een nichemarkt: dat is wennen. Ik geniet van mijn bewegingsvrijheid en de snelle beslissingen.

Zes maanden geleden stapte ik hier binnen. Een nieuwe wereld ging open. Van een groot bedrijf naar een kmo met tachtig medewerkers in een nichemarkt: dat is wennen. Ik geniet van mijn bewegingsvrijheid en de snelle beslissingen.

Het DNA van oprichter en bezieler Hendrik Dierendonck waart rond in onze winkels, de slagerij en het atelier. Passie en liefde voor het vak, dat kenmerkt ons allemaal. Ik ben een carnivoor, alleen staat bij mij de passie voor hr bovenaan.

Twee waarden staan voorop: we zijn mensgericht en leveren maatwerk. Mensgericht, want de medewerker staat centraal. Zonder de mensen is er geen onderneming, zo luidt het credo bij iedereen. Hendrik Dierendonck leert de nieuwbakken slagers in hoogsteigen persoon de finesses van het vak. Hij inspireert hen met zijn waarden: ambacht, passie en terroir.

Maatwerk, want er bestaat geen kant-en-klaar hr-beleid dat voor elke onderneming werkt. Wij willen talentvolle medewerkers aantrekken, hen duurzaam in huis houden en hen aansteken met dezelfde passie en gedrevenheid. Ik ben dagelijks aanwezig om ondersteuning te bieden aan onze slagers, afdelingsverantwoordelijken en winkelpersoneel.

Onze lokale en gedreven vaklui werken bij Dierendonck om hun ambacht uit te oefenen en om kwaliteit af te leveren. Ze zijn razend ambitieus om de beste te zijn. Ze mogen mee nadenken over productontwikkelingen. Er is ruimte voor hun inbreng. De slagerij groeit, er zijn plannen voor extra winkels en we doen bedrijfsevenementen op aanvraag. We moeten dus professionaliseren en structuur brengen. Zo ontstond mijn nieuwe hr-managementfunctie.

Dierendonck heeft een eigen boerderij en levert de authentieke producten aan een aantal sterrenrestaurants. Proeven op zo’n exquise plek, doe ik graag. Of gewoon thuis koken. Net zoals het concept in Carcasse, het restaurant van Dierendonck, staat de tafel thuis centraal. Familie en vrienden verenigen en ontvangen met lekker eten en een glaasje wijn. Of kokerellen met de kinderen. Die momenten geven me energie en maken me tot wie ik ben. Ik geniet van de mensen in mijn buurt. Daarom is dit mijn geknipte job.