Privacyverklaring
Philippe Ghijselinck Philippe Ghijselinck, Hr-manager Benelux La Lorraine Bakery Group
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter Van Vaerenberg

Bescheiden zijn leidt tot respect en geloofwaardigheid

1 november 2021
Ik breng empathie en fairness in het ondernemerschap
Het doorzettingsvermogen van sporters als Nina Derwael of Wout Van Aert is een inspiratiebron. Nooit opgeven, is mijn credo. Net zoals feedback altijd een geschenk is. Het maakt me completer en duwt me vooruit om de lat hoog te leggen, ondanks de pijn.

Het doorzettingsvermogen van sporters als Nina Derwael of Wout Van Aert is een inspiratiebron. Nooit opgeven, is mijn credo. Net zoals feedback altijd een geschenk is. Het maakt me completer en duwt me vooruit om de lat hoog te leggen, ondanks de pijn.

Wie impact wil hebben binnen hr, beschikt het best over een dik vel. Dit is geen beroep voor softies. De successen moet je vieren, maar je moet ook omgaan met de moeilijke beslissingsmomenten. Ik bevond me al enkele keren in zware stormen. Mijn energie investeer ik graag in activiteiten die groei teweegbrengen, bij mezelf en mijn werkgever. Als hr-generalist wil ik zichtbaar zijn. Ik vertoef graag dicht bij de business en de medewerkers op de site van het bedrijf. En ik heb een voorliefde voor onze producten.

Het is een meevaller dat ik een fijnproever ben en geniet van lekkere voeding. Zowel thuis als op restaurant. Ontbijtkoeken, rustieke broden en de betere patisserie: ik verorber ze met veel smaak. Liefst met mijn gezin rond me. De avonden in het weekend zijn heilige momenten. Dan verzamelen we thuis rond de tafel. Toen de horeca noodgedwongen sloot tijdens de lockdown, schakelden we over op take-away. Samen culinair genieten, smeedt banden. Hoewel de zakenlunches naar de achtergrond zijn verdwenen, blijf ik overtuigd van de meerwaarde.

Lekker eten zorgt voor verbinding. Verbinden doe ik ook wanneer ik fiets in het Pajottenland. Een prachtig decor. Ik ben een sociale fietser. Niet voor de competitie, wel om de persoonlijke fysieke uitdaging aan te gaan door deel te nemen aan een georganiseerde fietstocht. Het heroïsche beeld van de eenzame fietser trekt me niet aan. Ik zit in hr omdat ik graag bruggen bouw: in de sport, de familie en de zakelijke wereld.

Het doorzettingsvermogen van sporters als Nina Derwael of Wout Van Aert is een inspiratiebron. Nooit opgeven, is mijn credo. Net zoals feedback altijd een geschenk is. Het maakt me completer en duwt me vooruit om de lat hoog te leggen, ondanks de pijn. Want hr is soms keihard. In mijn rol probeer ik voldoende aandacht voor empathie en fairness in de wereld van het ondernemerschap te brengen. En de moed tonen om het belang ervan uit te spreken. Het is een balans zoeken tussen wat kan en wat hoort. En durven je hoogste persoonlijke ambitie te relativeren. Ik blijf bescheiden.

Die bescheidenheid levert respect op en zorgt voor geloofwaardigheid. Nederig leiderschap, daar heb ik een boon voor. Focus op waar het echt om draait. Laat de politieke spelletjes achterwege. Dat is een mentaliteit die ik bij mijn werkgever aantref. De groep blijft een familiebedrijf. Net zoals wij met ons gezin een hecht en krachtig team vormen.