Ingrid De Keyser,  HR-manager A.C. Partner Ingrid De Keyser, HR-manager A.C. Partner
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh

Zonder oogkleppen

20 juni 2019
Ik voel me een positivist die samen met het bedrijf evolueert

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik wil me goed in mijn vel voelen. Met gezonde voeding voor het hele gezin. “Mama gezond”, noemen ze me wel eens. Mijn drukke job vraagt veel energie en de boog hoeft niet altijd gespannen te staan. Ik fitness al meer dan tien jaar, cardio- en krachttraining. Gedisciplineerd en met mate. Ik hoef geen marathon te lopen om mijn imago te pimpen.

Sport helpt mijn dag afsluiten. Als HR-manager wil ik een inspirerend voorbeeld zijn voor onze ICT-consultants. Welzijn is belangrijk, zonder medewerkers te betuttelen of te verwennen. Je gezondheid heb je zelf in handen. Ik wil me vooral professioneel amuseren tot aan de verhoogde pensioenleeftijd. Vooruitkijken zonder rancune en focussen op positieve verhalen helpen daarbij.
The Positive Thinking Company nam A.C. Partners in 2017 over. Als prille vijftiger voel ik me kiplekker in de jonge en ondernemende cultuur van het moederhuis. Ik stel me open voor alles en iedereen. Communicatie is essentieel. Met het topmanagement, nieuwe medewerkers en op sociale media. Ik luister naar hen allemaal. Zo weet ik proactief tal van problemen op te lossen.
Onlangs vierden we mijn jubileum voor 25 jaar dienst bij A.C. Partners. Ik ben trots om vanaf de beginjaren samen met het bedrijf te evolueren. Ik blijf trouw omdat ik de kans greep om verschillende functies uit te oefenen, zowel in businessdevelopment als HR. Bij andere bedrijven is het gras misschien groener, maar alleen in de voortuin. De interne keuken zie je niet.
Mijn ouders waren mijn grootste bron van inspiratie. Ik kom uit een zelfstandige familie die hoogtes en laagtes kende. De rode draad is doorzettingsvermogen. Net zoals mijn ouders bijdroegen tot mijn succes, wil ik jonge collega’s vooruithelpen. Ik ben fier dat ik bijvoorbeeld een programmeur help groeien naar een rol als analist of projectleider waarin sterke peoplemanagementskills vereist zijn.

Ik geloof dat je vastgeroeste patronen kunt doorbreken. Mensen hun oogkleppen laten afzetten zonder hen te forceren. De enige constante is verandering. Elk jaar zet ik één woord centraal waar ik voor mezelf rond werk. In 2019 is dat transformatie. Ik blijf mijn blik op medewerkers verruimen. En op de business. Want een performant, betrouwbaar en menselijk HR-beleid is gericht op klanten, de markt en de bedrijfsdoelstellingen. Dan is het een voordeel om als HR-manager in de business te hebben gewerkt.