Privacyverklaring
november162023

Hybrid working

In de snel evoluerende wereld van vandaag is het creëren van een effectieve en aantrekkelijke werkomgeving van cruciaal belang. Dit event belicht de nauwe relatie tussen werkplekbeleid en strategische beleidsvorming, en verkent hoe deze twee domeinen synergetisch kunnen samenwerken om de productiviteit te verhogen en kosten te optimaliseren.

In samenwerking met:

hp white bg bdo white bg

Sprekers

Programma

08u30
Welkom met ontbijt
10u00
Isabel De Clercq - Van hybride naar duurzaam werk
11u00
Paneldebat met Pieter-Jan Pattyn & Kelly Peeters
11u30
Inspiration Tour
13u00
Walking lunch & Netwerking
⬜ Deelname is gratis en exclusief voor hr-professionals.
⬜ Inschrijven is verplicht en doe je onderaan deze pagina.

Info

Isabel De Clercq – Van hybride naar duurzaam werk

Waar gaat het naartoe met dat hybride werken? Zich baserend op onderzoeken weet Isabel De Clercq nu al zeker: het gaat niet meer weg, integendeel, het zou zelfs nog wat kunnen toenemen.Tegelijk blijven er heel wat vragen over de optimale toepassing van het regime. Er lijkt een link met welzijn, werkgeluk en productiviteit. Maar hoe loopt dat verband?

Een stuk flexibel werken op eigen gekozen momenten en plaatsen, kan stress reduceren. Hoewel? Er zijn ook studies die wijzen op een vervaging tussen werk en leven, die dan net meer stress kan genereren. En wat met het verlies aan connectie, aan leeropportuniteiten, aan betrokkenheid en creativiteit… ? Organisaties ondervinden soms problemen om medewerkers terug naar de werkvloer te krijgen. Hoog tijd om naar de data te kijken en te zien waarom mensen wél terugkomen naar kantoor. En welke rol speelt het leiderschap hierin? En hr?

Isabel De Clercq kaart dat alles ook aan bij twee gesprekspartners, met name Kelly Peeters (HP) en Pieter-Jan Pattyn (BDO).

Kelly Peeters - De data achter een werkplek als ecosysteem

Als verantwoordelijke voor hr Benelux HP werkt Kelly Peeters mee aan een beleid voor de werkplek. Vreemd genoeg ontbreekt dat nog in veel organisaties, zo ziet Kelly, terwijl de meesten al lang regels hebben voor pakweg mobiliteit of het wagenpark. Nochtans is dat geen detail in de aanhoudende krappe arbeidsmarkt, waar het eropaan komt om te zorgen voor een optimale werknemerservaring. Kelly gaat dieper in tijdens het gesprek op de rol van hr en het gebruik van beschikbare data om de werkplek vorm te geven. De achterliggende visie is er een van een werkplek als een ecosysteem

Pieter-Jan Pattytn - Bouwstenen voor de hybride werkervaring

Pieter-Jan Pattyn zal focussen op de hybride werkervaring. Ook voor hem heeft hr een sleutel in handen. De brede context is er een die veel veerkracht vergt van bedrijven. Ze moeten hun organisatie en talentmanagement daarop afstemmen. Die moeten de flexibiliteit bieden om te reageren op steeds veranderende scenario’s. Dat veronderstelt ook een aangepaste werkorganisatie, want flexibel en hybride werken maken nu wel definitief onderdeel uit van de moderne werkervaring. Maar hoe geef je die vorm? Pieter-Jan pleit voor participatief management en een leiderschap dat zowel oog heeft voor het potentieel van nieuwe technologie als voor menselijke behoeften en voor persoonlijk welzijn. Hij ziet de hybride werkcultuur niet los van de visie, het leiderschap en de waarden en normen als bouwstenen van de innovatieve arbeidsorganisatie.

HRmagazine, HP en BDO nemen je op 16 november mee naar de werkplek van de toekomst.
Deelname is gratis en enkel voor hr-professionals. Inschrijven is verplicht.

 

Locatie

Living Tomorrow
Indringingsweg 1
1800 Vilvoorde

 

Partners

Book now
Dit veld aub invullen.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Dit is een verplicht veld.
Onjuist emailadres.Let op dat je geen spaties gebruikt!
Graag invullen aub.
Invalid Input
Vink aub aan.