Privacyverklaring

Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Agility

Agile transformatie verbetert relatie met klanten én medewerkers

Proximus startte een jaar geleden met een ambitieus agile transformatieproject om wendbaarder in te spelen op markttrends. Een van de drie modellen is het samenwerken in cirkels, met meer efficiëntie, samenwerking en communicatie tussen de werknemers als gevolg. “Minstens even belangrijk is de agile mindset waarbij we streven naar voortdurende verbetering”, zegt Valérie Vermeire.

Edwin Schenck

Goed luisteren en de juiste vragen stellen

Ken je vervaldatum als manager

Werkgevers zijn niet verantwoordelijk voor het persoonlijk geluk van medewerkers, maar hebben er veel bij te winnen

Tijdens ons event HR Design hadden deelnemers aan een rondetafelgesprek het over de aard van kwaliteitsvolle arbeidsrelaties. Iedereen was het er over eens dat werkgevers een kader moeten scheppen waarin werknemers zich goed voelen. Zo kunnen ze het beste van zichzelf geven. Maar die zorg mag niet verworden tot paternalisme.

Diversiteit & inclusie

Wees niet de eenzame activist

Hassan Al Hilou, ooit een van de jongste ondernemers van België, richtte tijdens corona Capital op. De vzw laat Brusselse jongeren kennismaken met de arbeidsmarkt via technologie en probeert hen financieel zelfstandig te maken. Hij ziet dat bedrijven investeren in diversiteit, maar soms nog worstelen met de vraag hoe ze het moeten aanpakken. “Maak een actieplan in plaats van een strategisch plan en betrek de medewerkers.”

Zingeving

Rituelen zijn een vergeten taal

Bedrijven zijn te veel met het mentale bezig. Met rituele handelingen wordt er meer gevoeld en dat blijft hangen.