Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Employee Experience

Onderschat vooral het belang van leiderschap niet

Een leercultuur? Let op met wat u wenst.

Topmanagers verkondigen vandaag dat hun medewerkers levenslang moeten leren. Maar hoe gaat hun organisatie werkelijk om met medewerkers die willen leren? En hoe bereid zijn hun medewerkers om hun leren actief in eigen handen te nemen?

Rondetafel Farma/Healthcare

De zoektocht naar geschikte profielen in de farmasector verloopt soms moeilijk. De perceptie leeft dat farmabedrijven logge mastodonten zijn, die traag bewegen in een sterk gereguleerde sector. Nochtans doen farmabedrijven inspanningen om agile te zijn. Levenslang leren houdt de medewerkers aan boord.

Pseudowetenschap in hr-wereld op de korrel nemen

Demotie

De stap terug als het nieuwe normaal

Rond demotie – een stap terugzetten in de carrière – hangt vaak een sfeer van mislukking. Toch hoeft demotie geen negatieve gebeurtenis te zijn, zeggen Tanja Verheyen, auteur van ‘Demotie werkt’, en Filip De Pooter, countrymanager van loopbaan- en talentexpert LHH. Voor bedrijven kan het een oplossing zijn voor de vergrijzing, de war for talent of burn-out.

Elien Bossant

Ambacht, passie en terroir

Zes maanden geleden stapte ik hier binnen. Een nieuwe wereld ging open. Van een groot bedrijf naar een kmo met tachtig medewerkers in een nichemarkt: dat is wennen. Ik geniet van mijn bewegingsvrijheid en de snelle beslissingen.

Zonder mensen geen onderneming