Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Leercultuur

Ingrediënten voor een leercultuur

Stella Collins is een van de sprekers op HRTech

Een leercultuur in de organisatie inbedden, vraagt betrokkenheid van de top en de medewerkers, wetenschappelijk onderbouwde opleidingen en technologie. Dat zegt Stella Collins, chief learning officer bij Stellar Labs. Zij is een van de sprekers op HRtech.

Mentale welzijn medewerkers staat hoog op hr-agenda

De prioriteiten van hr in de retailsector zijn door de coronacrisis even op de achtergrond geraakt, maar niet verdwenen. De flexibiliteit en de maatschappelijke rol om de klant te blijven bedienen, waren wel een boost voor het imago. Nu is het zaak om het mentale welzijn van de medewerkers hoog op de agenda te houden, aldus de deelnemers aan de rondetafel.

Welzijn

Weinig debat over transparantie loonkosten

“De coronacrisis heeft niets veranderd aan onze langetermijnstrategie van duurzaamheid, internationalisering en diversiteit”, zegt Hans Casier (DEME). “We investeren wel extra energie in het welzijn van onze medewerkers.” Minder enthousiast is hij over de typische ‘koterij’ van de loonfiscaliteit.

Rekrutering

Mensen ontdekken, uitdagen en inspireren om verder te groeien

Bij het Gentse Upgrade Estate is customer intimacy geen modewoord. Persoonlijke benadering, een onovertroffen dienstverlening en vooral het connecteren van alle stakeholders zit in het DNA van het bedrijf. “Om die strategie succesvol te implementeren, trekken we altijd mensen aan die hartelijkheid in zich hebben”, zegt chief happiness officer Sofie Liekens.

Leidinggevenden moeten het goede voorbeeld geven

Het is belangrijk om je medewerkers goed te kennen. Daarom moet je het gesprek durven aangaan en vragen wat werkgeluk voor dat individu betekent