Vision & strategy
Strategy

Operations
Operations

Tech
Tech

Tech
Posts

Events
Events

Carreer
Career

  • N
  • W
  • S

Coaching

De cirkel van het vertrouwen

Onze leiders moeten rolmodellen zijn die kwalitatieve gesprekken voeren en de juiste peoplemanagementskills hebben

De Eerste 100

Hand in hand vooruit

Hilde De Sutter werd honderd dagen geleden benoemd tot talentdirector bij Carrefour. Een mooie stap, na een carrière van meer dan dertig jaar bij de retailer.

Vlerick

Als je gelukkiger wil zijn op je werk, investeer dan meer in je relaties

Wat is het geheim van een bevredigende carrière? De meeste adviezen zijn gericht op het vinden van een doel en voldoening in je werk. Uit onderzoek van Rob Cross blijkt dat ons begrip van wat leidt tot professionele tevredenheid vaak misplaatst is. Mensen overschatten het belang van het ‘wat’ terwijl ze zich zouden moeten richten op het ‘wie’.

Meer tijd voor persoonlijke aanpak

De mens heeft schrik van wat AI zal veranderen: als mens heb ik toch een toegevoegde waarde? Hoe kan een algoritme me nu vervangen?

INSide

Praten ‘met’ mensen, niet ‘over’ mensen

Gwen Declerck, Hr-directeur Boss Paints

Bijna twee jaar geleden maakte ik een radicale carrièreswitch. Twintig jaar lang werkte ik als journalist in de snelle, o zo interessante mediasector. Op mijn veertigste begon het te kriebelen. Twijfels over de duurzaamheid van mijn job staken de kop op. De druk verhoogde. Ook inhoudelijk voelde het niet meer juist. Waarom zijn het overwegend negatieve berichten die de krantenkoppen halen? Ik kreeg de indruk dat we het punt aan het missen waren.

De onsterfelijke onderneming

Balanceren tussen verandering en langetermijnvisie

In zijn boek De onsterfelijke onderneming beschrijft Fons Van Dyck hoe bedrijven succesvol kunnen overleven. Hij gebruikt het AGIL-model van Talcott Parsons als leidraad en toetst dit aan het succes én de mislukkingen van onder meer Apple. Veronique Michiels (Argenta) en Sophie Vandamme (Lidl) vertellen hoe ze dit boek toepassen op hun dagelijkse HR-praktijk.