Privacyverklaring

Katleen Janssens leidt voortaan hr voor het UZA

17 januari 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Kathleen Janssens (UZA) - foto UZA

Sinds begin januari 2023 staat Katleen Janssens aan het roer van het hr-beleid in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen (UZA). Ze zal meteen antwoorden moeten formuleren om de schaarste aan talent op te vangen.

Na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als advocaat aan de balie in Antwerpen, maakte zij de overstap naar de stad Antwerpen, waar haar focus lag op de integrale veiligheid. En van 2011 tot nu was ze algemeen directeur van de stad Lier.

"Het UZA heeft heel wat troeven in handen en heeft al uitstekend werk afgeleverd op hr-gebied. Om aan de krapte op de arbeidsmarkt het hoofd te bieden, zullen we moeten investeren in onder meer gespecialiseerde opleidingen op de werkvloer, taken kritisch in vraag stellen en eventueel doorschuiven naar andere profielen", vertelt Janssens.

"Ik vind het daarbij belangrijk dat we focussen op de talenten van de medewerkers. Daarvoor moeten we de hokjes en gestandaardiseerde taakomschrijvingen dus af en toe opzij durven te schuiven. Vertrouwen en autonomie geven aan medewerkers is daarbij cruciaal. Samen met de medewerkers van de hr-dienst wil ik de komende maanden werk maken van een gedragen hr-beleid om ervoor te zorgen dat werken in het UZA aantrekkelijk is en blijft."

Top Employer

Inmiddels behaalde het Universitair Ziekenhuis Antwerpen voor de achttiende keer het kwaliteitslabel van Top Employer. Het UZA werd zelfs 6de in de algemene ranking van de 87 Belgische bedrijven die het label kregen.

“Daar zijn we natuurlijk bijzonder trots op. We scoren het best op onder meer welzijn en sterk leiderschap. We werken daar hard aan want we beseffen dat werken in de zorgsector niet altijd gemakkelijk is. Zowel voor onze huidige medewerkers als nieuw talent willen we hier echt ons best voor blijven doen”, vertelt Kathleen Dekeirel, talentcoördinator in het UZA. “Het blijft uitermate belangrijk om er te zijn voor de medewerkers, om te luisteren naar hun noden, om creatief en innovatief te zijn en ons zo te kunnen onderscheiden in een erg krappe arbeidsmarkt.”