Privacyverklaring

Yves Demaeght wordt Chief HR Officer bij KPMG

8 juni 2020
Tekst
Jo Cobbaut

Sinds 2 juni is Yves Demaeght aan de slag als nieuwe Chief HR Officer bij audit- en advieskantoor KPMG.

Yves Demaeght (54) wil op lange termijn werken “aan een personeelsbeleid als leidraad voor groei.  Talent aantrekken, huidig talent behouden en zo onze firma naar the next level tillen.”, stelt Yves Demaeght. Hij volgt Karine Vandenberghe op.

Samenwerking

Een rode draad voor de nieuwe Chief HR Officer van KPMG wordt de focus op samenwerken. “Tijdens de coronacrisis toonden onze medewerkers enorme inzet en flexibiliteit. Een belangrijke leidraad doorheen dit alles is samenwerking. Als je samenwerkt, als je alle kwaliteiten samenbrengt, kan je veel meer bereiken dan als je werkt in silo’s. Het is een cliché maar ook hier geldt: ‘Het geheel is meer dan de som van de delen’. Als één team moeten we uitblinken in onze dienstverlening naar onze klanten, intern en extern.”

Naar een blended workspace

Hoe ziet hij het samenwerken in de postcoronaperiode? Meer vanop afstand? “We moeten niet in die termen blijven spreken”, meent Yves Demaeght. “Als we wachten op postcorona’, riskeren we er veel tijd te laten overgaan. Het gaat meer om hoe we ons gradueel aanpassen aan een Nieuwe Realiteit. Eén van de aspecten, naast inderdaad het versterkt belang aan waarden en leiderschap-vanop-afstand, is hoe we in de toekomst onze ‘werkplek’ zien. Het zal een ‘blended workspace’ worden, waarbij we een goede balans blijven nastreven tussen werken vanop afstand, maar evenzeer samenwerkingsmomenten waarbij fysieke aanwezigheid (samen) op kantoor essentieel zal zijn. Het lijkt me trouwens primordiaal voor de connectie tussen KPMG en de medewerkers dat we ons niet alleen maar terugplooien op werken vanop afstand.”

Loopbaan

Yves Demaeght startte zijn hr-loopbaan als manager hr-consulting bij PriceWaterhouseCoopers.  Hij bouwde daarna een internationale carrière uit in strategische hr-posities. Gedurende elf jaar deed hij ruime hr-ervaring op bij Alcatel-Lucent (Nokia) en werkte sindsdien voor gerenommeerde bedrijven als Cytec (Solvay Group), Bayer en Covestro. 

Yves Demaeght behaalde in 1989 zijn Master in Law, International and Tax Law aan de Universiteit Antwerpen en een Postgraduaat Business aan het Vlekho.