De aantrekkelijkste werkgevers

20 mei 2021

Janssen Pharmaceutica is voor de vijfde keer de aantrekkelijkste werkgever. De farmagigant haalt het voor twee nieuwkomers: Seris en Nike. Bayer en DPG Media vervolledigen de top vijf.

Er zijn nog zekerheden. Al voor de 21ste keer onderzoekt Randstad Research o.l.v. Jan Denys de aantrekkelijkheid van de grootste werkgevers in België. Voor de specifieke vraag naar de aantrekkelijkste werkgever vertrok Randstad Research van de vraag wie het bedrijf kende en vroeg het vervolgens aan die populatie of ze er zouden willen werken. De onderzoekers telden vervolgens het aantal scores van 4 of 5 op een schaal van 5.

Het antwoord op de vraag hoe Janssen Pharmaceutica het klaar speelt om zo goed te scoren, leest u in het gesprek met Hilde Claes over Samenwerken om innovatief te blijven. Uit de studie van Randstad blijkt alvast dat het farmabedrijf telkens het sterkste scoort voor zes verschillende criteria:

  • financiële gezondheid,
  • werkzekerheid,
  • loopbaanperspectieven,
  • jobinhoud,
  • loon en voordelen en
  • coronaveilige werkomgeving.

AG Insurance is de aantrekkelijkste werkgever inzake thuiswerk en balans werk-privé.

Nike is dan weer de aantrekkelijkste werkgever voor jongeren (-30).

Voor de Franstalige respondenten heeft Seris de sterkste employer brand. Daarmee stoot het RTBF van de troon.

Farmasector blijft aantrekkelijkste

In de rangschikking van de sectoren ziet onderzoeker Jan Denys geen belangrijke wijzigingen ten gevolge van corona. De luchtvaartsector, die nochtans ernstig hinder ondervond door de pandemie, is globaal de tweede meest aantrekkelijke op slechts korte afstand van de farmasector. De respondenten verwachtten dus geen blijvende hinder voor de sector.

Interessant is dat farma ook voor het criterium CSR opnieuw in de top drie scoort. Hieruit leidt Jan Denys af dat de sector meer krediet gewonnen dan verloren heeft in de ontwikkeling en verspreiding van de verschillende vaccins.