Ken je vervaldatum als manager
Na het diner wandel ik met mijn echtgenote en twee dochters graag het naburige bos in. Genieten van elkaar en de natuur. Wanneer ik in Duitsland werk, kook ik ’s avonds voor mezelf. Of ik ga op restaurant met collega’s én sollicitanten. Ik wil de mens leren kennen achter de expertise. Willen we authentieke medewerkers, dan moet een kandidaat in het sollicitatieproces ook kunnen zijn zoals die echt is. Het is essentieel dat die een bewuste keuze maakt voor de functie en het bedrijf.
Tevredenheid. Dat voel ik wanneer het gaat over carrière en privéleven. Na omzwervingen voor de job in Frankrijk, de Verenigde Staten en Zwitserland, ben ik nu actief in Duitsland. Van maandag tot donderdag zit ik over de landsgrens, op vrijdag in mijn thuiskantoor in de Kempen. Op het werk luidt het credo Be Bayer, Be You: wees jezelf, help anderen. Dat sluit naadloos aan bij mijn levensvisie. Ik ben wie ik ben. Niet overdreven veel praten, wel doen. Samenwerken. Nederig zijn. Direct communiceren met elkaar.
Tegelijk wil ik anderen vooruit helpen. Mijn studerende dochters bijvoorbeeld. Of als coach en mentor op de werkvloer. Een positieve impact genereren: dat stopt niet aan de rand van mijn leefwereld. Ik ben trots op mijn werkgever die iets betekent voor de samenleving. Mensen gelukkiger maken, voeden, genezen. We vormen een deel van de oplossing voor de mondiale voedselcrisis na de graantekorten door het conflict in Oekraïne. De missie van de organisatie: daar sta ik als een man achter.
Van vrijdag- tot zondagavond staat de familie op de eerste plaats. Ik geniet ervan om lekker te koken voor hen. Belgische klassiekers zoals balletjes in tomatensaus en vol-au-vent. Maar je treft in mij ook een fan van slow cooking. Op mijn pellet smoker rook ik geduldig zalm, gemarineerde spare ribs of gevulde varkenshaasjes. De techniek leerde ik van een bevriende slager. Ik hou van experimenteren en geef creativiteit vrije baan. Bakken waarbij je precies een recept volgt en nauwkeurig afweegt is niets voor mij. Geef me maar het grovere werk.
Na het diner wandel ik met mijn echtgenote en twee dochters graag het naburige bos in. Genieten van elkaar en de natuur. Wanneer ik in Duitsland werk, kook ik ’s avonds voor mezelf. Of ik ga op restaurant met collega’s én sollicitanten. Ik wil de mens leren kennen achter de expertise. Willen we authentieke medewerkers, dan moet een kandidaat in het sollicitatieproces ook kunnen zijn zoals die echt is. Het is essentieel dat die een bewuste keuze maakt voor de functie en het bedrijf.
Inspiratie tank ik in overvloed bij collega’s en zakelijke partners. Ik apprecieer hun waardevolle adviezen. Je moet gewoon goed luisteren en de juiste vragen stellen. In het hr-vakgebied oefenen we toch bijna allemaal dezelfde metier uit? De passende cultuur creëren, de juiste mensen aanwerven en ervoor zorgen dat ze het beste van zichzelf geven. Ik capteer graag ieders beste praktijken en valkuilen. Als ik dé toverformule in pacht had, dan had ik al lang een boek geschreven.
Om trots te blijven op je werk en je organisatie, moet je jezelf regelmatig heruitvinden. Dat is positief voor de medewerkers waar je verantwoordelijkheid voor draagt. Zo blijven ze verwonderd en leren ze bij. Probeer altijd je vervaldatum als manager te kennen. Wanneer je voelt dat de routine binnensluipt en het project gerealiseerd is, is het tijd om een nieuw hoofdstuk in je loopbaan te schrijven.
Verdoe jij ook te veel tijd met het opvolgen van alle nieuwtjes in je feed? No worries, wij verzamelen alles wat nieuw is in de hr-wereld. Al die nieuwtjes komen wekelijks in jouw mailbox terecht.