Privacyverklaring

Decentrale rekrutering

2 november 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Alyssa Gailliaert mocht kort na haar studies al aan de slag als talent acquisition specialist bij Milcobel. Een start die ze wel zag zitten als schoolverlater.

Alyssa haalde haar master in de Toegepaste Economische Wetenschappen aan de KU Leuven, nadat ze haar bachelor in Kortrijk had afgewerkt. Omdat ze zich nog niet rijp voelde voor de arbeidsmarkt, koos ze voor een postgraduaat HRM aan de EHSAL Management School in Brussel. Ze wist al snel dat ze eerder een toekomst in hr wou dan in boekhouden, nadat ze al in het eerste jaar in Kortrijk het vak Personeel & Organisatie had gevolgd.

Stage

Tijdens haar studies aan het EHSAL kon ze een stage volgen als recruitment consultant bij het rekruteringskantoor Conessence, waar ze vooral financiële profielen zocht voor haar opdrachtgevers. Nadat ze er vast in dienst trad, werd ze gecontacteerd door Youconnect. Twee gesprekken later werd ze aangeworven als talent acquisition specialist bij Milcobel, tot haar eigen verbazing: “Het was een verrassing omdat voor dergelijke functies meestal enkele jaren ervaring vereist is. Maar ik kreeg de kans van Milcobel en ben daar dankbaar voor.”

Rekruteringsproces

Alyssa Gailliaert is betrokken bij het volledige rekruteringsproces. Het begint bij de intake met de hiring manager voor het juiste profiel operator of bediende, vertelt Alyssa. “Zodra we weten wat verwacht wordt, schrijven we de vacature uit. Enerzijds gaan we via rekruteringskantoren, anderzijds zoeken we via LinkedIn en de VDAB. Interessante kandidaten zien we via MS Teams, al winnen de fysieke gesprekken het opnieuw in aantallen na corona. Indien de hiring managers na de tweede ronde groen licht geven, werven we aan.” Alyssa rekruteert voor de sites in Brugge, Moorslede, Kallo en Langemark. “We vinden tamelijk vlot medewerkers, al gaat het gemakkelijker rond Antwerpen – Kalloo – dan in Langemark, dat iets minder centraal gelegen is. Door de spreiding van onze sites hebben we geografisch een ruime sourcing area.”

Decentrale rekrutering

De rekruteerders bij Milcobel behoren tot de corporate support-functies: “Er zijn drie businessunits die elk een hr-manager hebben. Per site is er dan weer een hr-officer en een payroll officer. Wij zelf werken over de verschillende sites. Via een nauw contact met verschillende partners proberen we vandaag vooral in te zetten op snelheid in deze steeds veranderende arbeidsmarkt.”

Onboarding

De nieuwe talent acquisition specialist startte samen met een collega en dat vergemakkelijkte de onboarding, die goed georganiseerd was. “We werden goed opgevangen bij het toch grote bedrijf, dat veel aandacht had voor onze start. We kregen veel ondersteuning en voerden na drie maand een eerste integratiegesprek. Ik ben hier tevreden en wil zeker nog een drietal jaar in mijn huidige functie werken. Nadien hoop ik door te groeien binnen dit goed gestructureerde bedrijf dat zijn medewerkers intern kansen biedt. Dat zal wellicht ook voor mij gelden.”