Privacyverklaring

“Medewerkers hebben het recht op rust tijdens de werkuren”

16 januari 2023
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Publicis Groupe

Het communicatiebureau Publicis Groupe Belgium moedigt zijn 250 Belgische werknemers aan om tijdens de werkuren betaalde rustmomenten op te nemen. Dat moet het taboe rond rusten op het werk doorbreken.

Volgens co-ceo bij Publicis Groupe Eva Devos zit het zorgzaam omgaan met de medewerkers het communicatiebureau in de genen. “We zijn een ambitieuze organisatie. We groeien jaar op jaar fors en werven aan in een prestatiegerichte sector die gekend is voor zijn overuren. Vroeger was het motto ‘work hard, play hard’, maar vandaag dreigt dat in de sector te veel alleen maar ‘work hard’ te worden. Als Great Place to Work stellen we de zorg voor onze medewerkers al jaren centraal. Maar we werken met bevlogen en gepassioneerde mensen en dan moet je vaak opletten. Die medewerkers gaan uit zichzelf wel eens overuren maken en te hard presteren. Ze willen ideeën en presentaties nog maar eens verbeteren en de klanten een betere service geven. Ze zijn vaak diegenen die ervoor gaan en moeten van ons wel eens horen dat ze gas moeten terugnemen af en toe, ook tijdens de werkuren overdag.”

Taboe

Eva Devos stelt vast dat haar collega’s het daar moeilijk mee hadden. Een pauze nemen tijdens de werkuren gebeurt niet zomaar, weet ze. “Maar als je kinderen ziek zijn en je hebt slecht geslapen, mag je gerust om drie uur een kwartier naar een rustige plaats gaan en je hoofd even neerleggen. Toch zien we dat medewerkers daar mee worstelen. Ook ik moest aan dat idee wennen. Even gaan lopen om 16.00 uur, leek ook mij vreemd. Daarom zijn we vorig jaar begonnen met de campagne ‘Right to Rest’. We wilden hen duidelijk maken dat ze het recht hadden op pauzes, die ze kunnen invullen zoals ze dat zelf willen, zolang ze maar even rust nemen.”

Campagne

De opstart van de campagne duurde een hele week. Marathonloper Bashir Abdi beet de spits af. Publicis Groupe maakte de analogie met sporters die hard werken, maar ook veel rusten. Hij sprak over het belang van rusten in de namiddag, na elke training. Hij had het eveneens over goed slapen, zonder pc, maar met een boek, over ideeën krijgen als je mentaal fit bent en knock-out gaan bij gebrek aan rust. Daarna kwam een dag een slaapspecialist aan het woord, die allerlei tips meegaf rond beter slapen en rusten. Eva Devos: “We kregen ook een slaapexpert op bezoek die specifiek jonge ouders leerde hoe ze met kleine kinderen beter tot rust konden komen. Dat leverde ons nieuwe inzichten op. Er kwam een dag waarbij iedereen zich kon inschrijven op massage in onze stilteruimtes. Ook yoga met gong wendden we aan om mensen kennis te laten maken met de rustgevende discipline. Daar waren heel wat collega’s positief over.”

Jobnummer

Als apotheose – om gedragsverandering te beogen – werd ook een jobnummer gecreëerd waardoor medewerkers op hun timesheet de rustpauzes kunnen plannen en ingeven. Rust wordt een echt onderdeel van hun dag. Het stigma moet zo doorbroken worden. “We lieten ons inspireren door grote voorbeelden, denk aan Da Vinci en Edison, die ook tot nieuwe ideeën en inzichten kwamen door te rusten, powernaps te nemen of te wandelen. Dat is de boodschap die we willen meegeven aan onze medewerkers, van wie toch ook altijd creativiteit verwacht wordt in hun werk. Voldoende rust is dan een must, ook tijdens de werkuren.”