Privacyverklaring

Uitzendarbeid pikt wat op

25 september 2019
Tekst
Jo Cobbaut

In augustus 2019 nam het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid toe met +1,29% t.o.v. de maand voordien. Niettemin blijft de activiteit nog steeds op een significant lager niveau dan vorig jaar.

De vooruitgang met 1,29%, op basis van voor seizoens- en kalenderinvloeden gecorrigeerde cijfers, is toe te schrijven aan een positieve evolutie in beide segmenten: het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid nam toe met +1,22% in het arbeiderssegment, en met +1,37% in het bediendesegment.

In vergelijking met augustus van vorig jaar liet de uitzendsector een daling optekenen van -4,10%. Dat komt door een afname van de activiteit met -6,22% in het arbeiderssegment, en met -1,34% in het bediendesegment.

Federgon-index

De Federgon-index bereikte 108,9 punten in augustus 2019 tegenover 107,6 puntende maand ervoor. De index geeft het niveau van de activiteit weer in de onderzochte maand ten opzichte van de activiteit in januari 2007 (basis 100), en dit op basis van voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfers.

In vergelijking met juli 2019 ziet Federgon een verbetering van de uitzendactiviteit, zowel in het arbeiders- als bediendesegment. Desondanks ligt de activiteit nog steeds significant lager dan vorig jaar, zo stelt de federatie van de hr-dienstverleners.