Privacyverklaring

Werven met open geest bij Cras

5 december 2022
Tekst
Matthias Vanheerentals
Beeld
Nele Vandaele (foto Cras)

Cras Woodgroup stapt in een open-minded hiring-experiment. De houthandel werkt vanaf januari samen met onder andere Accent om mensen te rekruteren op basis van blinde cv’s.

Ook in de de houtsector is het op vandaag niet eenvoudig om mensen met het juiste profiel aan te werven. Cras was op zoek naar innovatieve initiatieven die dit proces kunnen bevorderen, zo zeggen projectverantwoordelijke Evi Waterbley en hr-manager Nele Vandaele.

Anonieme cv’s

Bij Accent vond het familiebedrijf uit Waregem wat het zocht en het sloot daarom meteen een overeenkomst af. “Vanaf januari organiseren we onze aanwervingen op basis van blinde cv’s”, vertelt hr-manager Nele Vandaele. “Door blind te rekruteren, willen we als organisatie met een ruimere blik naar potentiële kandidaten kijken. We hopen zo met meer mensen op gesprek te kunnen en dus ook sneller de gepaste kandidaat te vinden.“

“Het systeem van de anonieme cv’s is bij Cras geen issue”, gaat Nele verder. “Niet bij onze hr-afdeling en evenmin bij de leidinggevenden die over de aanwervingen beslissen. Iedereen is er zich van bewust dat er tijdens een aanwervingsprocedure soms vooroordelen een rol spelen. Die kunnen we door dit nieuwe project even buitenspel zetten. Tijdens de voorbereidende sessies van Accent zullen we samen iedereen voorbereiden, zodat we in januari meteen van start kunnen gaan.”

Meer inclusieve vacatures

Voor het hr-team bij Cras is dit alvast de inspirerende samenwerking waarnaar ze op zoek waren. “We hebben tijdens de sessies bij Accent al veel bijgeleerd dankzij de keynotesprekers en interactieve opdrachten”, aldus projectverantwoordelijke Evi Waterbley. “Zo namen we in groep een vacature onder de loep en bekeken hoe we die inclusiever konden maken. We weten door die concrete opdrachten nu ook beter waar onze uitdagingen liggen. Die pakken we nu systematisch en met de hele organisatie aan.”

Photographer: Evi Waterbley (Cras)