Hr-trends 2020 voor je uitgelegd

6 januari 2020
Tekst
Partner Content
Hr-trends 2020 voor je uitgelegd

Zo vergroot jij je invloed op de arbeidsmarkt in 2020

Als werkgever ben je constant bezig met de juiste talenten aan te trekken en te behouden. Daarom moet je als werkgever blijven investeren in je positie als interessante werkgever. Maar hoe doe je dit? Door in te spelen op de juiste impactfactoren. In deze blog geeft Acerta je alvast drie trends waar jij in 2020 maar beter rekening mee houdt.

1. De arbeidskrapte blijft een structureel probleem

De arbeidskrapte is al enkele jaren een nijpend probleem, waar je ook in 2020 maar beter rekening mee houdt. De vraag naar nieuwe arbeidskrachten blijft stijgen, maar het aanbod groeit niet mee. Het is dus als werkgever belangrijk investeringen te doen om nieuw talent aan te trekken én ervoor te zorgen dat je huidig talent tevreden blijft.

2. De verdere impact van technologie op de arbeidsmarkt

Ook in 2020 zal de digitale revolutie een verdere impact hebben op bedrijven. Het is belangrijk dat je je bedrijf zelf aanpast aan deze revolutie, maar ook je medewerkers moeten meegroeien. Investeren in de nodige opleidingen is dus geen overbodige luxe.

3. De verdere individualisering van de arbeidsmarkt

De arbeidsrelatie tussen medewerkers en werkgever veranderde de laatste decennia grondig en blijft evolueren. Zo wordt het individu centraler geplaatst in de relatie. Het is als werkgever dan ook belangrijk de juiste arbeidscontext te creëren waarin het individu kan floreren.

Wil jij graag concrete tips om je bedrijf te individualiseren? Of wil je graag meer weten over alle hr-trends voor 2020? Je ontdekt er alles over in deze inspiratienota.