6 redenen waarom bedrijven starten met fietsleasing

22 februari 2021
Tekst
Partner Content
6 redenen waarom bedrijven starten met fietsleasing

Stel je eens voor… Je werknemers ruilen hun auto regelmatig in voor de fiets. Ze zijn minder vaak ziek, voelen zich meer ontspannen en presteren beter. Ze verliezen geen tijd meer in de file. De parking op het werk staat niet meer overvol. En dat op een kostenneutrale manier zonder administratieve rompslomp. Met een fietsleaseplan van Cyclis is dit geen droom maar werkelijkheid.

Uit een recent klantenonderzoek van Cyclis Bike Lease blijkt dat 28% dagelijks fietst naar het werk. Een goed uitgeruste fiets inclusief verzekering, onderhoud en pechbijstand komt dus als geroepen. Heeft jouw bedrijf nog geen fietsleaseplan? Hieronder vind je alvast 6 redenen waarom bedrijven zo’n plan invoeren.

1. De (lease)fiets is populair bij werknemers

Vooral de vraag naar (high speed) elektrische fietsen is enorm gestegen. En een leaseformule maakt het aanschaffen van een degelijke fiets veel voordeliger. Medewerkers kloppen daarom vaak aan bij hun personeelsdienst met de vraag of ze een fiets kunnen leasen via het bedrijf.

2. Win-win: kostenneutraal voor het bedrijf én voordelig voor werknemers

Dankzij de fiscale maatregelen van de overheid is fietsleasing voor zowel werknemer als werkgever voordelig. Fietsleasing op basis van brutoloon inruil is kostenneutraal voor het bedrijf. Het grootste voordeel voor de werknemer is dat hij geniet van een all-in leasepakket inclusief omniumverzekering, onderhoud en pechbijstand. Bovendien is een fiets leasen tot 40% goedkoper dan een privéaankoop en kan men de kost spreiden over drie jaar. Daarom kiezen werknemers vaak een duurdere fiets met alles erop en eraan. Tenslotte kan de werknemer om de drie jaar een nieuwe fiets leasen. Zo rijdt hij altijd rond met het nieuwste model.

3. Employer branding

Als je fietsleasing aanbiedt, heb je een streepje voor in de ‘war for talent’. Een bedrijf die goede medewerkers wil aanwerven, zet best in op duurzame mobiliteit en flexibele verloning. Fietsleasing is namelijk een leuk extralegaal voordeel. Bovendien bind je deze werknemers voor een langere tijd aan je bedrijf.

4. MVO

Fietsleasing is dé sleutel naar een groen mobiliteitsbeleid. Het past perfect in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit valt goed in de smaak bij klanten en werknemers die oog hebben voor het milieu.

5. Complete ontzorging en minimum aan administratie

Wij zijn 24/7 het aanspreekpunt voor de fietsers. Het bedrijf heeft hier dus zo min mogelijk werk aan. Wij ondersteunen ook het bedrijf van A tot Z en voorzien bij de opstart een leuke kick-off aan de hand van een live presentatie of een webinar. Bovendien kan de vlootverantwoordelijke eenvoudig de hele fietsvloot beheren aan de hand van onze tool voor HR.

6. Gezonde werknemers = minder verzuim

Volgens ons recent klantenonderzoek is een goede gezondheid de voornaamste reden om naar het werk te fietsen. Fietsen is zowel goed voor de mentale als de fysieke gezondheid. Werknemers die fietsen, zijn gemiddeld 1 à 2 dagen per jaar minder ziek. Het zorgt ervoor dat je beter slaapt en helpt tegen overgewicht. Fietsen helpt tenslotte ook tegen stress en is ideale manier om te ontspannen voor of na je werkdag.

Wil jij je werknemers ook gelukkig (en gezond) maken met een all-in fietsplan? Volg dan onze gratis webinar op 25 maart om 14u00 in samenwerking met Attentia.

Schrijf je hier in voor onze webinar