Privacyverklaring

Aaron De Bolle werd hr-generalist bij de Vlaamse Overheid

7 november 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Aaron De Bolle

Aaron De Bolle kwam al hr-generalist bij de Vlaamse Overheid. Hij specialiseert in interne en externe vormingen, zowel individueel als voor groepen en beantwoordt ad hoc vragen over leren en ontwikkelen.

Na een kort intermezzo bij Napoleon Games als learning & development specialist, solliciteerde Aaron De Bolle voor de werfreserve van hr-generalist bij de Vlaamse Overheid. Na screenings op basis van cv en motivatiebrief en een reeks persoonlijkheidstesten, belandde hij in de gewenste reserve. Hij kreeg aanbiedingen voor de gezochte functie en koos als inwoner van Geraardsbergen voor een vacature in Brussel. Hij maakte een goede case en werd gekozen voor de functie van hr-generalist op het Departement Omgeving. Daar werken 850 medewerkers aan o.a. ruimtelijke ordening, vergunningen rond milieu en bebouwing en dierenwelzijn. “We ondersteunen hen met een hr-team van 12 collega’s, dat drie hr-generalisten telt zoals ikzelf.”

Specialisatie

De specialisatie van Aaron betreft training en vorming. Hij specialiseert zich in het aanbieden van interne en externe vormingen, zowel individueel als voor groepen. Hij beantwoordt ook ad hoc vragen over leren en ontwikkelen: “Het aanbod dat ik beheer is heel divers. We bieden vorming aan over verbindend onderhandelen of omgaan met verbale en fysieke agressie evenals zaken rond welzijn. Maar evengoed moet ik soms op zoek naar vormingen rond milieu en dierenwelzijn voor onze respectieve inspecteurs. Die hebben volkomen andere trainingsnoden dan bvb onze back office administratieve collega’s. De opleidingen zijn dus heel specifiek in functie van de diverse specialiteiten op het departement.”

Inwerken

Aaron De Bolle werkt zich volop in: “Ik ben nog op zoek naar wat mij het beste ligt, maar alles verloopt hier heel vlot. Ik werk samen met de twee andere hr-generalisten van de afdeling, want we moeten elkaars back-up zijn. Ik amuseer me eigenlijk wel bij één van de grootste werkgevers van ons land, die de Vlaamse Overheid is.”