Babyboomers blijven op hun stoel

22 januari 2020
Tekst
Jo Cobbaut
Babyboomers blijven op hun stoel

Een kwart van de 55-plussers in België werken nog steeds voor hun eerste werkgever. Hun vrijwillige verloopintentie is ook het laagst onder alle leeftijdscategorieën van Belgische bedienden.

Dat blijkt uit grootschalig onderzoek in opdracht van het gespecialiseerd rekruteringsbedrijf Robert Half.

Erg lage verloopintentie

De Belgische 55-plusser kent een van de laagste verloopintenties over alle generaties heen. De babyboomers hechten erg sterk aan hun (eerste) stoel. Een op de vier bedienden ouder dan 55 jaar werkt nog altijd voor zijn eerste werkgever en is nog nooit veranderd is van job.

Nu het einde van de carrière nadert, is minder dan een op de tien (9%) bereid om te veranderen van werkgever. Met zijn contract van onbepaalde duur en zijn anciënniteitsverloning blijft de babyboomer het liefst waar hij/zij zit.

Niet per se gelukkiger

Ondanks de lage verloopintentie, zijn 55-plussers niet per se gelukkiger op het werk dan de jongere generaties. Over het algemeen zijn ze wel tevreden over hun huidige werkgever:

  • 73% is tevreden over zijn huidige functie;
  • 20% is neutraal;
  • 7% compleet ontevreden.

Hiermee scoren ze iets minder goed dan het gemiddelde, dat aangeeft dat acht op de tien van de Belgische bedienden tevreden is op het werk.

Jobinhoud

Voor het bepalen van hun werkgeluk komt voor deze generatie op de eerste plaats

  • een interessante jobinhoud (68%);
  • een fijne sfeer en relatie met collega’s (66%);
  • een goede verloning (50%).

Daarnaast ligt voor de oudere generatie, vaker dan de jongere, zinvol werk aan de basis van geluk op het werk (16%). Jongeren en 35- tot 54-jarigen geven dit minder dan een op de tien keer aan.

Flexibele verloning kan hen niet verleiden

Ook flexibele verloning, waar jongere werknemers naar snakken, laat deze generatie veeleer koud. Slechts een op de tien zou van werkgever veranderen voor een gelijkwaardige job met een flexibelere vorm van verloning die hen zou toelaten hun loonpakket deels zelf samen te stellen.

“Vroeger was een loopbaan succesvol als je bij een en dezelfde werkgever je hele leven aan de slag kon blijven. Die mindset zit er bij de babyboomgeneratie nog diep ingebakken", zegt Iris Houtaar, associate director bij Robert Half. "Vooral de combinatie van het vast contract en anciënniteit zorgt ervoor dat babyboomers blijven waar ze zijn."

Uit eerder onderzoek van Robert Half blijkt dat een werkgever op de drie ernstig bezorgd is over het nakend vertrek van deze generatie, met hun grote bron van kennis en know-how. Iris Houtaar wijst erop dat er een periode komt waarin de uitstroom uit onze arbeidsmarkt groter zal zijn dan de instroom. "De kans bestaat dat de war for talent nog heviger gaat woeden dan nu al het geval is. Het is dus van essentieel belang om een strategie uit te tekenen om talent te vinden en om dat talent ook aan boord te houden.”