Privacyverklaring

House of HR doet twee nieuwe overnames en is nu definitief van Bain Capital PE

4 november 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
House of HR

House of HR kondigt de overname aan van Agium (Nederland) én de ondertekening van een belofte tot overname van ABMI (Frankrijk). Daardoor komt de teller van House of HR op 16 overnames. Sedert 4 november is ook de deal rond, waardoor Bain Capital Private Equity de meerderheidsaandeelhouder wordt van House of HR.

House of HR kondigde in mei aan dat Bain Capital Private Equity een overeenkomst had gesloten voor de overname van 55 % van de aandelen van het bedrijf. Dat is de grootste buy-out door private equity in België ooit.

Agium

Het Nederlandse Agium komt in de groep via Redmore, een dochterbedrijf van House of HR  gespecialiseerd in Risk, Technology, Business, Legal en Finance diensten voor financiële dienstverleners, zakelijke dienstverleners en overheden. Agium betekent een uitbreiding van de financiële diensten van Redmore en is gespecialiseerd in Finance & Control, Recruitment Services en Finance Transformation.

Grotere aanwezigheid op de Franse engineering- en consultancymarkt

Het bod van House of HR om het Franse ABMI over te nemen is ter consultatie voorgelegd aan de betrokken werknemersvertegenwoordigers. Verwacht wordt dat de deal in Q4 2022 rond is, afhankelijk van de goedkeuring van de toezichthouders en de gebruikelijke voorwaarden voor het sluiten van de deal. Bij het sluiten van deze transactie zal het Franse bedrijf ABMI via een gemeenschappelijke participatie een nauw partnerschap aangaan met Abylsen, ook een bedrijf uit de groep HOHR sedert 2015. De Franse engineeringgroep biedt diensten op het gebied van Industrie, Digitalisering en Biowetenschappen.

ABMI werd in 1984 opgericht, is actief in Frankrijk en België, en telt 750 werknemers van wie 650 aan de slag zijn als consultant. Het is een consultancy- en engineeringdienstengroep met een multi-niche-expertise. In 2021 boekte het een omzet van 50 miljoen euro.

Een vruchtbaar 2022

In 2022 realiseerde House of HR 16 overnames en was zelf het voorwerp van de grootste overname door private equity in de Belgische geschiedenis. De rode draad in deze overnames, en ook van de vorige, is dat House of HR elk van haar Powerhouses ondersteunt om de eigen groeiambities te bestendigen.

In 2021 realiseerde House of HR een omzet van €2,2 miljard. De groep stuurde elke maand tienduizenden naar de arbeidsmarkt en heeft om en bij 5.100 medewerkers in ruim 700 vestigingen in Europe.