HRseminar - Ambities bespreken met mensen als basis voor een duurzaam engagement

2 december 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Frederic Paulussen
HRseminar - Ambities bespreken met mensen als basis voor een duurzaam engagement

Op ons HRseminar ‘War for Talent’ start Cindy Canoot, hr manager bij Ageas, meteen met haar persoonlijke visie. Hr zorgt ervoor dat medewerkers floreren, in hun eigenbelang en dat van het bedrijf. Tools en processen komen op de tweede plaats.

Tekst Gert Verlinden

Je kunt sleutelen aan het verloningspakket, werken aan een employer brand en gedreven rekruteerders inschakelen, maar rekruteren blijft een uitdaging. "Daarom is er meer nodig”, meent Cindy Canoot.

Talent aan boord houden

Talent aan boord houden is haar prioriteit. De beste aanwerving is die die je niet hoeft te doen. Het is de kunst om je bestaande medewerkers het verschil te laten maken. Het succes van personeelsretentie ligt bij de ontwikkeling van werknemers. Het wapen om de oorlog om talent te winnen is een mindset van continu leren.

Het rekruteringsteam zoekt naar kandidaten met een attitude die gericht is op voortdurend ontwikkelen, een growth mindset. Zodra aan boord staat een divers ontwikkelingsaanbod klaar, afgestemd op de verschillende generaties op de werkvloer en de snel veranderende gevraagde skills.

Wees nieuwsgierig

Ageas moedigt medewerkers aan om ook buiten het eigen vakdomein hun kennis en vaardigheden te ontwikkelen. “Kijk over de muur en wees nieuwsgierig.” Daarom bevat het opleidingsaanbod thema’s die niet behoren tot je professionele silo.

Cindy Canoot illustreert met een voorbeeld. Meer en meer komen er teams met vijf generaties. Die diversiteit beheren is een pittige uitdaging, zelfs voor ervaren leidinggevenden. Daarom helpt het bedrijf hen om senior collega’s, millennials en de generatie Z optimaal te coachen. Net zo belangrijk is het dat iedereen zijn digital skills opkrikt vanuit het beschikbare leeraanbod.

Inclusief

Het talentbeleid is inclusief. “Want iedereen is geboren met talent”, aldus Canoot. “Je hebt ooit elke medewerker grondig gescreend en je was overtuigd van diens capaciteiten. Daarom is continu leren bestemd voor iedereen. Wist je dat het argument van beperkte ontwikkelingsmogelijkheden bijna altijd in de top 5 van ontslagredenen staat?”

Duikt in een dergelijke leercontext de traditionele boutade op dat goed opgeleide medewerkers het bedrijf snel verlaten? Canoot erkent dat je sommige collega’s verliest. Maar door de constructieve band die je met hen creëert, komen ze praten alvorens te beslissen om te vertrekken. “Ontdek en bespreek hun ambities en interesses. Zo bouw je een duurzaam engagement met hen op.”