Privacyverklaring

Grant Thornton organiseert kantoor op basis van activity based working

25 januari 2022
Tekst
Jo Cobbaut

De Antwerpse tak van Grant Thornton verhuist midden januari 2022 naar een nieuw kantoor. Het audit-, accountancy- en advieskantoor vervangt de klassieke kantooromgeving door een flexibele kantoorinrichting waarin iedere medewerker zijn of haar setting kiest in functie van de eigen activiteiten en voorkeuren, het zogenaamde Activity Based Working-principe.

Het nieuwe kantoorconcept is ontworpen door Colliers International en voorziet drie specifieke zones. De primaire Office Zone is een veelzijdige kantoorsetting die alleen toegankelijk is voor Grant Thornton-personeel. Daarnaast is er een Meeting Zone voor vergaderingen en een gedeelte voor lunches en informele ontmoetingen.

De werkvloer blijft bij uitstek de plek voor uitwisseling waar collega’s ook over departementen heen samenwerken. Met thuiswerk zou dat moeilijk zijn. Maar 100% kantoorwerk is ook niet zaligmakend. De medewerkers van Grant Thornton zijn in principe vrij om te kiezen welk regime hen het beste past, maar de teamleider stuurt bij waar nodig.

Voor Ria Verheyen, Managing Partner, is dat hybride werken een kwestie van balans, zonder opgelegde verhouding tussen thuis- en kantoorwerk. “Onze adviseurs wisselen sowieso vaak tussen één van onze satellietkantoren, of werken bij de klant.” Die bestaande flexibiliteit wordt sinds corona bestendigd in “een flexibel beleid waarbij autonomie, verantwoordelijkheid en vertrouwen centraal staan.”

Flexibiliteit draagt bij aan welzijn en engagement

De Office Zone geeft al keuze tussen types werkplekken die individuen de keuze geven op basis van persoonlijke voorkeur, het soort werk of de dagindeling. Er is een ‘open space’-gedeelte, maar er zijn ook bubbels en individuele werkstations.

In de Meeting Zone zijn alle vergaderspots gecentraliseerd. Er kunnen zowel geplande als spontane meetings plaatsvinden.

Tot slot is er ook een ‘Eat-Meet-Work-Fun’-gedeelte. Dat is vooral bedoeld als lunchomgeving, maar net zo goed als ontmoetings- en ontspanningszone.

Leslie Van den Branden (Foto), Head of People & Culture, besluit: ‘Werknemers blijvend motiveren en geëngageerde mensen aantrekken kan, dankzij een combinatie van zinvol werk in een autonoom en aangenaam kader, binnen een bedrijf met impact waar een persoonlijke aanpak centraal staat. We willen dat dat het gevoel is dat je krijgt als je bij ons binnenstapt.’