Privacyverklaring

Greet Cousaert is de nieuwe chief people officer van de PIA Group

26 september 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Patrick Verhoest

Greet Cousaert werd in augustus benoemd tot chief people officer bij de PIA Group. Ze maakt in die hoedanigheid deel uit van het managementteam.

De PIA (Partners In Accountancy) – Group bestaat uit veertig accountancykantoren en stelt 750 mensen te werk. Het bedrijf verdrievoudigde qua omzet de voorbije drie jaar en heeft nog veel groeiambitie. De grote uitdagingen zijn digitalisatie en hr. Het was dan ook tijd om de hr-challenge verder op de kaart te zetten, door de aanstelling van Greet Cousaert als chief people officer. Ze maakt meteen ook deel uit van het managementteam.

Centralisatie

Tot voor kort was hr bij PIA een volledig gedecentraliseerde aangelegenheid “PIA zocht iemand met hr-expertise om de voordelen van centralisatie op te zoeken en vorm te geven. We willen de PIA-branding algemeen toepassen en heel wat initiatieven vorm geven, zonder de eigenheid en de identiteit van de kantoren in het gedrang te brengen. Mijn opdracht wordt dus onze enthousiaste en gemotiveerde mensen maximaal te ondersteunen zodat we kunnen blijven groeien. Dat kan door de comp&ben-mogelijkheden als grotere groep te bekijken, een uitgebalanceerd hr-businesspartnerschap, of door interne mobiliteit tussen de kantoren – iets wat vandaag nog niet bestaat. Door te focussen op centrale rekrutering willen we als groep aantrekkelijker worden en ons differentiëren als een unieke werkgever.”

Ervaring

Greet Cousaert is niet aan haar proefstuk toe. Ze deed haar hr-ervaring op bij Barco en Van Marcke. “Ik heb nooit voor de gemakkelijkste weg gekozen. Ik leer graag nieuwe zaken en sta open voor uitdagingen waarbij mensen centraal staan. Ik heb zaken nodig waarin ik me kan vastbijten, het verschil kan maken, impact en meerwaarde kan creëren. Accountancy is voor mij wel nieuw maar dat trekt me juist aan. Finaal blijft het wel werken met mensen.”

Werk-Leven

Greet Cousaert houdt zichzelf in balans door te sporten. Dinsdagavond is haar vaste loopavond. Verder houden haar gezin en vooral haar kinderen haar scherp: “Met hen wil ik veel tijd besteden. De balans in evenwicht houden is niet steeds gemakkelijk, maar door geregeld aan mijn mouw te trekken, zorgen mijn gezin, familie en de vriendengroep ervoor dat ik me ook ontspan en geniet tijdens het sporten of bij een etentje.”