John Meurysse wordt diensthoofd hr in het AZ Oudenaarde

19 september 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
John Meurysse (foto Wouter Van Vaerenbergh)

Het AZ Oudenaarde werkt samen met de Gentse ziekenhuizen AZ Gent, Jan Palfijn en AZ Sint Lucas. Het ligt eveneens midden het E17- netwerk, waar John Meurysse vandaan komt.

Voor John was de zorgsector een voor de hand liggende rode draad: “Ik hoor vanuit mijn karakter thuis in de zorg. Als gevoelig en zorgzaam mens kan ik er perfect mezelf zijn. Bij de zoektocht naar een nieuwe uitdaging moest ik ‘het voelen’, en dat was in Oudenaarde meteen het geval. Als ik me ergens goed voel, staat daar loyauteit tegenover.”

Waarden

Oudenaarde is de stad van de koers, weet John. Het AZ heeft dan ook haar waarden verpakt in het woord ‘koers’. Het gaat om kwaliteit, openheid, eerlijkheid, respect en samenwerken. Ze passen naar eigen zeggen bij de waarden van het nieuwe personeelshoofd, dat zweert bij openheid, respect, collegialiteit en respect voor het familiale: “In de korte tijd dat ik hier ben en bij de gesprekken vooraf, voelde ik dat de slogans niet zomaar holle woorden op een website zijn. Dit regionaal ziekenhuis wil een kwaliteitsvolle instelling zijn voor zeer specifieke pathologieën en de waarden wil ik mee uitdragen en in de branding steken.”

Bouwen aan een duurzaam beleid

John Meurysse wil evolueren naar een employee value proposition, waarbij de werkgever duidelijk maakt waar hij voor staat. Ook het warme, motiverende en duurzaam hr-beleid moet meer zijn dan woorden op papier of op een scherm. “Ik merk dat ik in een procesmatig zeer goed geregeld ziekenhuis ben terecht gekomen. De digitalisering heeft er haar intrede gedaan, maar het menselijke wordt niet uit het oog verloren. Ons duurzaam personeelsbeleid moet zich focussen op mobiliteit en milieu, maar ook op wat de mensen vandaag bezig houdt. Denk maar aan de energiecrisis, want die raakt hier heel wat medewerkers. Ik wil naar een personeelsbeleid op maat, waarbij human relations centraal staan. Een beleid waar onze mensen mee gebaat zijn.”