Privacyverklaring

Maxime Loose wordt hr-manager bij Poolstok

10 oktober 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
MAxime Loose

Maxime Loose werkte aan de KULeuven als hr-businesspartner voor de groep biomedische wetenschappen. Hij had het daar eigenlijk naar zijn zin en was niet meteen op zoek naar een nieuwe uitdaging. Tot enkele goede bekenden hem op een vacature wezen.

Het betrof een vacature voor hr-manager bij Poolstok, een coöperatieve vennootschap die publieke en non-profit organisaties in Vlaanderen ondersteunt bij een kwalitatieve invulling van hun personeel -en organisatiebeleid. Maxime: “Kennissen vonden dat de vacature me op het lijf geschreven was. Dat was niet zo toevallig. Ik werkte vroeger bij de Vlaamse Overheid en nadien bij de VIGOR Unit, waar evidence based hr me sterk bezig hield. Ik vond het gegeven steeds erg belangrijk. Poolstok is daar actief mee bezig en kiest bewust - wanneer ze partners en klanten met elkaar in contact brengen – voor kwaliteit. In de kwaliteitsvisie van Poolstok speelt het evidence based luik een belangrijke rol.”

Gesprek

Maxime Loose ging op de suggestie in en al bij de eerste gesprekken bleek alles te kloppen. Hij kreeg de kans de nieuwe rol van hr-manager op zich te nemen binnen een organisatie die op dezelfde manier naar hr kijkt als hij. “Het was een unieke kans voor mij en na korte tijd aan boord te zijn, voel ik dat ik een juiste keuze heb gemaakt.”

Opdracht

Voor de aankomst van Maxime was de rol van hr-manager niet ingevuld bij Poolstok. Dat betekent niet dat hr geen belangrijke plaats kreeg binnen de organisatie: “Gezien de sterke groei was er echter nood aan een hr-manager die de zaken vast nam en hr in het managementteam op de agenda zette. De bedoeling is dat ik de hr-vraagstukken die leven binnen de organisatie, samenbreng onder één visie. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s een helder hr-beleid te realiseren voor Poolstok, waar hr-expertise tot het DNA van de organisatie behoort. En ik heb erg veel zin om de impact te ervaren binnen de 30-koppige organisatie, waarvan we met twee hr in goede banen leiden. Het voelt echt als de juiste stap voor mij”

Rode draad

Maxime Loose studeerde af als arbeids-en organisatiepsycholoog. Hij startte in het wetenschappelijk onderzoek bij HIVA aan de KULeuven. Als hr-verantwoordelijke wil hij steeds met de best beschikbare kennis aan de slag gaan en is hij geboeid door hoe mensen zich gedragen in organisaties en hoe je daar op een kwaliteitsvolle manier richting aan kunt geven. Zijn kinderen helpen de dingen in balans te houden. Het hoofd leeg maken gebeurt door muziek en sport. “Je vindt me regelmatig op een optreden en ik speel ook basgitaar. Ik heb weinig muzikale ambitie, maar het is fijn om te kunnen groeien zonder druk te ervaren. En mooi meegenomen is dat ik op dat moment enkel met muziek kan bezig zijn, heel ontspannend. Dat ervaar ik eveneens als ik ga muurklimmen.”