Privacyverklaring

Port of Antwerp-Bruges wint HRtech.team.award

6 oktober 2023
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Vlnr. Jan Van Acoleyen (Proximus), Tatiana Vercammen (Port of Antwerp - Bruges), Teun Dilles (Port of Antwerp - Bruges) en Cobus Van Gheluwe (Funkey)

HRtech editie 2023 ging van start met de bekendmaking van twee winnaars. De HRtech.team.award 2023 ging naar Port of Antwerp - Bruges. Een team rond hr-directeur Christien Van Vaerenberg stelde MyPort voor, een complex en veelomvattend verandertraject. Zowel changemanagement als technologie liepen er als rode draden doorheen.

Tijdens de HRtech editie 2023 selecteerde een jury onder voorzitterschap van Jurgen Ingels (SmartFin Capital) een aantal teamprojecten en een aantal hrtech-start-ups. De winnaar werd aangeduid op basis van publieke stemrondes en op basis van stemmen van experten (40%-60%). Start-up Paybix won de HRtech.startup.award 2023. De HRtech.team.award ging naar Port of Antwerp - Bruges met hun project MyPort.

Nood aan aanpassingsvermogen

MyPort is een groot verandertraject. Aan de basis ligt de nood aan aanpassingsvermogen. “Het wordt steeds belangrijker dat we leren om beweeglijk om te gaan met verandering. We moeten niet langer tegen de golven vechten, maar leren surfen”, zo kadert hr-directeur Christien Van Vaerenberg.

Ceo Jacques Vandermeirenen oordeelde dat het bedrijf een andere structuur nodig had om op een voortdurend veranderende toekomst in te spelen. Daarbij wou de organisatie ook opnieuw evalueren welke vaardigheden en competenties nodig waren om de doelstellingen te bereiken. Eén manier om dit te bereiken was om interne mobiliteit waar mogelijk te maximaliseren.

Het programma voorzag hr en het management van krachtige digitale hulpmiddelen. Sterke inzichten op basis van echte gegevens ondersteunden het besluitvormingsproces. Dit was vooral nuttig tijdens de fusie van de havens van Brugge en Antwerpen.

Mensen verbinden en laten groeien

MyPort stelde het havenbedrijf in staat om de twee medewerkersgroepen in een vroeg stadium volledig te integreren op één platform, wat de sleutel was tot het ontwerp van het nieuwe bedrijf en de verdere integratie van de verschillende divisies en afdelingen.

Een tweede, nog belangrijkere prestatie was het bieden van de tools aan de werknemers die hen helpen om te groeien en door te stromen naar een nieuwe functie. Dit werd niet alleen bereikt door de implementatie van Doelen en Prestaties, maar ook door het beter bijhouden van de benodigde vaardigheden voor elke functie.

Last but not least is MyPort binnen tijd en budget opgeleverd, ondanks een uitgebreide scope, aldus het trotse team.

Over Paybix