SD Worx neemt Pointlogic HR over

7 februari 2020
Tekst
Jo Cobbaut
SD Worx neemt Pointlogic HR over

HR-dienstenverlener SD Worx heeft Pointlogic HR overgenomen, een leverancier van software voor reward & management solutions en bijbehorende consultingdiensten in Nederland en België.

Pointlogic HR blijft binnen SD Worx zelfstandig opereren vanuit de thuisbasis in Rotterdam. De software van Pointlogic HR draait in de cloud.

Toekomstige loonkost simuleren

Met het platform imagine simuleren en analyseren werkgevers hun totale toekomstige loonkost, bijvoorbeeld bij wijzigingen in het arbeidsrecht of uitbreidingsplannen. Op basis van reële data kunnen ze hun loonbeleid bepalen of hun beloningsstrategie bijsturen.

Total Reward Statement

Daarnaast biedt Pointlogic HR het reward communicatieplatform inspire aan. Werknemers kunnen in één oogopslag de waarde van hun totale loonpakket zien: naast het loon ook de waarde van extralegale voordelen zoals de salariswagen, groepsverzekering, gsm-vergoeding of hospitalisatieverzekering. Via de software krijgen medewerkers een gedetailleerd beeld van hun totale verloningspakket in een 'Total Reward Statement'. "Een belangrijk onderdeel van een goede employee experience”, zegt Bas Ossewaarde, Group director van Pointlogic HR.

Pointlogic HR is sinds twee jaar ook in België aanwezig. Met de overname zal SD Worx de toepassingen van Pointlogic HR ook in andere Europese landen kunnen aanbieden.