De virale glimlach

1 juli 2022
De virale glimlach

Sofie Vandevelde werkt als hr-projectmanager bij Hallelujah. Het is haar eerste vaste hr-betrekking. Ze voelt er zich als een vis in het water en dat helpt als het je opdracht is om andermans werkgeluk te verhogen.

Na haar middelbaar onderwijs studeerde Sofie Vandevelde eerst Bedrijfsmanagement aan de Gentse Artevelde Hogeschool, waar ze zich verdiepte in internationaal ondernemen. Door een succesvolle stage bij Floré, werd ze aangetrokken door marketing en hr. Daarom koos ze voor een banaba Advanced Business Management, optie Human Resources Management in Leuven. Ze beëindigde haar studies in het Engelse Coventry, waar ze nog een jaar Internationaal Human Resources Management studeerde.

Hallelujah

Door corona viel de stage van Sofie bij Microflor in het water. Via haar docent Bruno De Pauw kwam ze tussen twee studiejaren door in contact met Hallelujah. Ze werkte er een half jaar en leerde de Gentse scale-up goed kennen, alvorens ze haar later vast aanwierven. “Hallelujah zet in op het werkgeluk en het welzijn van de werknemers van zijn klanten. Samen met onze klanten gaan we na hoe we die kunnen verhogen. We doen dat op een leuke en wetenschappelijk onderbouwde manier.”

Gekend zijn de shots of wisdom en de shots of happiness, vertelt de hr-projectmanager. “Het eerste betreft korte, krachtige trainingsmomenten van een half uur. Daarbij reiken we een model en oefeningen aan om medewerkers naar het juiste gedrag te leiden en het te ondersteunen in hun ambassadeursrol. Shots of happiness zijn dan weer kleine interventies – we noemen ze ‘wonderbrekingen’ – waarbij we samenwerken met teams. Een voorbeeld is ‘de virale glimlach’. Daarbij tovert het management een glimlach op het gelaat van een medewerker. Lukt dat, dan moet die medewerker dat op zijn/haar beurt bewerkstelligen bij een collega. Zo werken we meteen ook aan de employer brand.”

Onboarding

Als hr-projectmanager begeleidt Sofie haar klanten vanaf de sales tot aan de implementatie van het project. Eenmaal de noden duidelijk zijn, voorziet ze in de juiste acties. In het begin moest ze niet echt onboarden omdat ze het bedrijf al geruime tijd kende. “Toen oprichter en zaakvoerder Dieter De Vos me deze kans gaf, kende ik de organisatie al. Ik bleef na mijn stage geregeld in contact met Hallelujah en startte mijn verwelkoming met een brunch. Nadien regelden ze alles stap voor stap voor mij.” Ze kreeg meer verantwoordelijkheid in het groeibedrijf, dat vandaag met vijf vaste medewerkers en vier freelancers werkt.

Ambitie

Voor Sofie Vandevelde werd een mooi toekomstplan uitgetekend: “Dieter en ik stippelden samen een pad uit waarbij ik kan meegroeien met de organisatie. Hiervoor word ik door het volledige team ondersteund en krijg ik talrijke opleidingsmogelijkheden. Dat neemt niet weg dat ik – door mijn internationale ervaring en studies – ooit nog de internationale hr-markt wil betreden, met een voorliefde voor soft hr en welzijn. Ondertussen werk ik al acht jaar vrijwillig als (hoofd)animator bij de jongerenorganisatie Kazou in Gent. Ook dat is een domein waar Dieter De Vos mij inspireerde.”