Flexi-jobs nemen hoge vlucht

26 augustus 2019
Tekst
Jo Cobbaut
Flexi-jobs nemen hoge vlucht

Tussen juni 2017 en juni 2018 zag vacaturesite Indeed het aantal flexi-jobvacatures stijgen met zo maar even 743 procent. Het aantal zoekopdrachten steeg met 881 procent. Ze lijken zelfs vakantiejobs te gaan verdringen.

Begin 2018 werd het systeem van flexi-jobs in België uitgebreid. Het statuut was aanvankelijk enkel van toepassing in de horecasector, maar sedert 1 januari 2018 geldt het ook voor kleinhandelaars als bakkers, slagers, kledingzaken, supermarkten... Daarnaast werd het systeem ook uitgebreid naar gepensioneerden.

Meer zoekopdrachten dan voor vakantiejobs

De maatregel was een schot in de roos, zo blijkt uit cijfers van vacaturesite Indeed. Tussen juni 2017 en juni 2018 steeg het aantal flexi-jobvacatures en het aantal zoekopdrachten naar een flexi-job spectaculair. Met 80 procent meer searches in juni 2019 zet die stijging zich dit jaar voort, zij het minder indrukwekkend.

Deze trend lijkt gevolgen te hebben voor het aantal vakantiejobs. Indeed vergeleek hoe vaak de zoekterm ’vakantiejob’ de voorbije jaren op zijn site werd ingegeven met het aantal vacatureteksten waarin de term wordt vermeld. Uit deze analyse blijken twee duidelijke tendensen:

  1. het aantal zoekopdrachten en vacatures piekt jaarlijks in april, en
  2. het aantal vacatures overstijgt het hele jaar door royaal de zoektocht naar een vakantiejob.

Tot april van dit jaar. Voor het eerst in drie jaar ziet Indeed dat de vraag naar een vakantiejob op zijn site het aanbod met 18 procent overstijgt.

Flexibele werkregimes

Een mogelijke verklaring volgens Indeed is dat Belgische bedrijven steeds meer gewonnen zijn voor flexibelere werkregimes én dus kiezen voor flexi-jobbers. Flexi-jobs bieden zowel de werkgever als de werknemer een win-winsituatie.

  • Werkgevers kunnen personeel officieel en voordelig uitbetalen.
  • Werknemers betalen geen belastingen op hun loon en bouwen sociale rechten op.
  • Het systeem laat bovendien de mogelijkheid om personeel in te zetten op momenten dat het nodig is, bijvoorbeeld tijdens de koopjesperiode in de verkoop of bij terrasjesweer in de horeca.

Sander Poos, managing director Indeed Benelux, vermoedt dat flexi-jobs het aanbod aan vakantiejobs misschien wel verdringen. "Het is echter nog wat vroeg om dat stellig te concluderen. Vanaf heden zullen we regelmatig de cijfers analyseren en kijken of er echt sprake is van een trend.”