Privacyverklaring

Van Marcke bouwt aan ambitieus fietsleaseplan

27 september 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Yves Ampe (foto Yves)

Het fietsgebruik van zijn medewerkers aanmoedigen, dat wou Van Marcke bereiken met de uitwerking van een fietsleaseplan. Met succes, de sanitair- en verwarmingsspecialist sloot op een paar maanden tijd al meer dan 100 bedrijfsfietscontracten af.

Potentieel kunnen dat er 600 worden, zo stelt Yves Ampe. “Ruim de helft van onze 1.300 Belgische werknemers woont op minder dan vijftien kilometer van hun werk. We willen hen, maar ook wie verder woont, stimuleren om vaker de fiets te nemen voor hun woon-werkverkeer,” aldus Yves Ampe, Reward & Payroll manager van Van Marcke.

De sanitair- en verwarmingsspecialist sloot de afgelopen twee maanden alleen al ruim 100 contracten af voor bedrijfsfietsen via Lease a Bike. Het ging zowel om e-bikes, bakfietsen als om koersfietsen. “Maar fietsen naar het werk is niet alleen duurzaam, het is ook goed voor onze fysieke én mentale gezondheid en kadert zo perfect binnen de ‘We care for quality of life’-missie van ons bedrijf,” zegt Yves Ampe.

Brandstofprijzen

De brandstofprijzen zitten er ook voor iets tussen. “Uit recent onderzoek blijkt dat zowat één op de vijf Vlamingen nu al vaker naar het werk fietst omwille van de hoge brandstofprijzen, terwijl 19% het voornemen heeft om dit vaker te doen. Via de werkgever kunnen werknemers ook over een duurdere fiets beschikken. De meeste werknemers kiezen voor een  elektrische fiets of een speedpedelec, die gemiddeld zo’n 3.600 euro kost, maar waarvan de kostprijs kan oplopen tot 15.000 euro,” zegt Jaouad Auragh, General Manager van Lease a Bike.

Lees ook over het fietsleaseplan bij Avery Dennison