Privacyverklaring

Via schoolstages naar vast werk

1 december 2022
Tekst
Patrick Verhoest

Na drie stages bij Randstad tijdens haar studies graduaat ‘HR Support’ bij Howest, kon Greta Muradyan er vast aan de slag.

Omdat ze geen echte theoreticus is, ruilde studente Greta Muradyan na een jaar haar studies als bachelor in de Toegepaste Psychologie in voor een nieuwe start bij Howest. Ze schakelde over naar het meer op de praktijk gerichte graduaat ‘HR Support’. Evy Lagae, curriculumverantwoordelijke van ‘HR Support’ aan Howest en stagebegeleider van Greta: “Door de praktijkgerichte aanpak van de opleiding en de groei die de studenten doormaken tijdens de stages, zijn onze studenten na hun studies vlot inzetbaar in het werkveld en klaar voor de arbeidsmarkt.”

Stage

In het eerste jaar kwam Greta al in contact met de praktijk via werkveldprojecten. “Het volledige tweede jaar was nog meer praktijkgericht met in december een eerste stage die eerder administratief van aard was”, legt Greta Muradyan uit. “Ik liep die stage bij Randstad Oostende, wat enorm meeviel. Het was meer dan een administratieve stage omdat ik meesurfte op de golven van de werking van het kantoor. Ik was zo opgezet met het werk dat ik elke schoolvakantie aan de slag ging als jobstudent bij Randstad.”

Soft hr

Vervolgens kwam in februari een zestien weken durende stage, bestaande uit acht weken hard hr en acht weken soft hr. Het eerste gaat vooral over de payroll en de daartoe behorende wetgeving. “Voor de soft hr werkte ik bij Randstad als consulent. Daarbij zorgde ik voor selectie en rekrutering en alles wat daarbij komt kijken. Ik belandde in the field in Zeebrugge en Oostende en was zo gepassioneerd door de softe hr-ervaring, dat ik er graag wou blijven. Als consulent kom je in aanraking met de uitzendkrachten en je werkt mee in de rush naar het vinden van dergelijke medewerkers.”

Vaste medewerker

Na gesprekken met het management kon Greta blijven als vaste medewerker. “Ik werk vandaag voor een klant voor Randstad Inhouse. Ik zit er specifiek om uitzendkrachten te zoeken. De job van de consulent bestaat hoofdzakelijk uit rekruteren, namelijk het voeren van gesprekken met kandidaten, die interesse hebben om bij jouw klant te werken.”

Karen De Clercq, manager bij Randstad Inhouse Services, was stagebegeleider van Greta. Vandaag is ze haar directe leidinggevende. “We werken graag met dit soort studenten van Howest. Ze zijn onze toekomst want een ideale visvijver. Bij zulke stages ondervinden de studenten aan den lijve wat de job inhoudt. Ze leren in verschillende fases dat er veel bij komt kijken en stellen zelf vast of de klik er is. Greta was meteen vragende partij om bij te leren. Ze is een aangenaam persoon, die altijd vooruit wil. Ze wil alles oplossen en resultaten zien en is hulpvaardig. Dat geldt zowel voor haar uitzendkrachten – die ze aan werk wil helpen – als voor haar klanten. Alles wat je haar meegeeft, grijpt ze aan. Uiteraard kan ze nog verder evolueren – ik noem dat de strik rond de dingen doen – maar met mensen als Greta kunnen we bij Randstad verder.”

Doorgroeien

Wat de toekomst betreft, leeft Greta naar eigen zeggen ‘van dag tot dag’. “Ik denk aan mijn toekomst, maar geniet vooral van mijn dagelijks werk. Ik zie nog veel mogelijkheden bij Randstad om door te groeien. Ook mijn stage binnen het administratieve luik is me goed bevallen, daar wil ik nog wel werken. Toch evolueer ik liefst stap per stap.”