Privacyverklaring

Decathlon maakt starters meteen ceo van hun minionderneming

21 juni 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Decathlon

Sportwinkelketen Decathlon zoekt 35 winkeldirecteurs die meteen mogen starten als winkeldirecteur. Wie goed overweg kan met mensen, heeft eenstreepje voor.

Decathlon kijkt eerst naar ambitieuze pasafgestudeerden, maar iedereen is welkom: ook 55+’ers die een carrièrewending overwegen, of langdurig zieken die willen re-integreren. De toekomstige winkeldirecteurs worden vanaf dag één mee verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van een winkel.

Managementprogramma

Eind juni studeren er weer heel wat studenten af aan onze hogescholen en universiteiten. Decathlon laat starters meteen proeven van alle facetten van het bedrijfsleven. Lynn Decraene, Leader rekrutering bij Decathlon: “We bieden young potentials vanaf hun eerste dag als winkeldirecteur een uitdagend carrièrepad aan. Ze worden gedurende zes maanden ondergedompeld in ons managementprogramma met een twintigtal cursussen. Daarnaast staan ze samen met hun coach aan het roer van de hen toegewezen winkel en worden ze als het ware meteen ceo van hun mini-onderneming. Zo doen ze managementervaring op vanaf hun eerste job.” ​

Talent en motivatie in plaats van diploma

Een hart voor sport, daar draait het om bij Decathlon. De sportwinkelketen kijkt dan ook vooral naar motivatie en talent, eerder dan het behaalde diploma. Daarom kunnen uiteenlopende profielen aan de slag als toekomstig winkeldirecteur. Iedereen krijgt een persoonlijk traject voorgeschoteld.

Lynn Decraene, Leader rekrutering bij Decathlon: “Onze toekomstige winkeldirecteurs worden verantwoordelijk voor alle aspecten van een onderneming: van logistiek over planning, tot businessplannen en personeel. Daarbij is de menselijke kant van het verhaal een van de belangrijkste succesfactoren om te slagen in de job. Wie goed met mensen overweg kan, heeft een streepje voor. Alle andere vaardigheden kan je leren tijdens de job.”