Privacyverklaring

Laat je medewerkers opvallen

23 oktober 2023
Tekst
Partner Content

Zet in op veiliger pendelen met Safe to Work

Veiligheid op de werkvloer, dat is een evidentie. Maar sta je ook stil bij de veiligheid van je medewerkers tijdens hun verplaatsing naar het werk? Met veiligheidsverhogende producten zoals reflecterende en fluorescerende kledij, helmen etc. kies je eenvoudig en doeltreffend voor een veiliger en gezonder woon-werkverkeer. Zeker nu de donkere maanden weer daar zijn.

Een op zes werknemers in België fietst regelmatig naar het werk. Gemiddeld leggen ze zo’n 11 kilometer per dag af. 22% van de verplaatsingen naar het werk gebeurt met de fiets, 6% te voet. De veiligheid van je medewerkers onderweg ligt je ongetwijfeld na aan het hart. Gelukkig kan je als werkgever hieraan meehelpen, makkelijk en niet duur.

HOE SCHENK JE JE WERKNEMERS EEN STUKJE VEILIGHEID?

Veilig onderweg is in de eerste plaats inzetten op ongevallen vermijden (actieve veiligheid). Fluorescerende kledij verhoogt overdag de zichtbaarheid van de zwakke weggebruikers. ’s Nachts kies je voor reflecterende kledij en accessoires. Die lichten op als er autolampen, straatlantaarns, … op schijnen. Het is dus belangrijk om beide te voorzien.Een reflecterend hesje zorgt ervoor dat je in het donker tot op 150 meter zichtbaar bent voor aankomend verkeer”, zegt Laurent Baeyaert, Marketing Manager van het platform Safe to Work. In dit filmpje zie je het enorme verschil in zichtbaarheid tussen een fietser met reflecterende kledij en een met donkere kledij.

Zet daarnaast ook in op meer passieve veiligheid om zo de impact van een val te verkleinen. Bijvoorbeeld met een fietshelm en handschoenen. “Bij een ongeval vermindert een fietshelm het risico op een ernstig hoofdletsel met meer dan 40%!

VOLLEDIGE ONTZORGING, OP MAAT VAN JOUW BEDRIJF

Vind je de veiligheid en gezondheid van je medewerkers belangrijk? Met het ruime assortiment van Safe to Work, een platform van Wolvenberg, moedig je hen aan om te kiezen voor een gezondere, duurzamere levensstijl en een veiliger pendelverkeer: fluo- en reflecterende hesjes en kleding in allerlei kleuren en designs, handschoenen, comfortabele helmen, rugzakcovers, lichtjes, … “Dankzij onze jarenlange expertise rond kledij en accessoires in de fietssector, kunnen we steeds duurzame en hoogwaardige producten aanbieden die lang meegaan.”

Als werkgever druk je desgewenst je eigen stempel met personalisatie op maat van jouw bedrijf. “Met 1 aanspreekpunt waar je voor alles terecht kan, maken we het jou zo makkelijk mogelijk. Ons team neemt jou het werk uit handen met een volledige ontzorging.”

EEN MOOI (EINDEJAARS)CADEAU

Je kan de veiligheidskledij en -accessoires op verschillende manieren aan je medewerkers aanbieden.

Kant-en-klaar pakket: mooi (eindejaars)cadeau
Een speciale gelegenheid? Eindejaar? In samenspraak stellen we een pakket samen naar jouw wensen en budget.

Laat je medewerkers zelf kiezen
Geef je medewerker toegang tot de webshop en laat hen zelf kiezen uit het ruim assortiment veiligheidsitems.

Out of the box: helemaal op maat van je organisatie
Hier gaan we nog een stap verder met volledige ontzorging en personalisatie. Denk aan bedrukte items, bestickerde helmen, je eigen producten toegevoegd aan de webshop, eigen landingspagina, aangepaste verpakking met eigen sticker en bv. brief van CEO, …

POSITIEVE WERKCULTUUR, GEZONDHEID, KOSTENBESPARING EN CSR

De voordelen zijn duidelijk: met dit veiligheidspakket zet je in op een veiliger woon-werkverplaatsing te voet of met de fiets. Daarnaast stimuleer je een gezonde levensstijl en het psychisch welzijn van de medewerkers (minder ziekteverzuim!); het draagt bij aan een positieve werkcultuur en zorgt voor kostenbesparingen. Hiervoor zijn mogelijkheden binnen je mobiliteitsbudget.

Maar het gaat nog verder: te voet of met de fiets naar het werk is goed voor het klimaat. Zo zet je organisatie verdere stappen op de weg naar meer Corporate Social Responsibility (CSR) en timmert het verder aan de SDG’s, de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

WAAR WACHT JE NOG OP?

Nieuwsgierig? Neem alvast een kijkje op safetowork.eu. We staan voor jou klaar met meer uitleg en persoonlijk advies. Contacteer ons om samen de mogelijkheden te bekijken via info@safetowork.eu.