Privacyverklaring

Mbrella is hr-tech start-up van het jaar

11 oktober 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
Vlnr. Audry Stampaert en Amaury Gérard

Mbrella, een hr-platform dat flexibele en duurzame mobiliteitsoplossingen aanbiedt, is verkozen tot "HR Tech Startup of the Year". De prijs werd woensdag uitgereikt tijdens het HRTECH-gala in de Handelsbeurs in Antwerpen.

Mbrella (2021) heeft een platform ontwikkeld dat werkgevers helpt om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en waardoor die ook aantrekkelijker worden door werknemers duurzame mobiliteitsvoordelen aan te bieden.

Mbrella groeide sterk in 2022 en vervijfvoudigde de omzet. "De belangstelling voor flexibele mobiliteit is tijdens de gezondheidscrisis vertienvoudigd en ook het mobiliteitsbudget wint sterk aan populariteit bij werknemers", zo stelt medeoprichter en ceo Amaury Gerard vast.

Als “kroon op een geweldige jaar” werd Mbrella genomineerd voor de ‘HRTECH Startup of the Year’-award. Deze prijs werd uitgereikt op de HRTECH-avond, het jaarlijkse gala voor hr-technologie dat plaatsvond op woensdag 5 oktober in de Handelsbeurs in Antwerpen.

Tien start-ups werden genomineerd na publieksstemmen en door een jury van deskundigen uit de sector. Voor het oog van vierhonderd deelnemers reikte juryvoorzitter Jurgen Ingels (Smartfin) de prijs uit. Audrey Stampaert, head of growth en medeoprichter van Mbrella, toonde zich ook blij met de zeer positieve feedback van klanten over het platform en de service “die het verschil maakte. En dat is uiteindelijk het enige wat telt.”

Nieuwe partnerships en betaalkaart

Mbrella kondigde op HR Tech trouwens al de lancering van een nieuwe innovatieve betaalkaart aan. De dienst, Mbrella Pay genaamd, is een ogenschijnlijk gewone creditcard die alleen voor mobiliteitsaankopen gebruikt kan worden. Dit betekent dat hr-managers geen werklast meer hebben bij het terugbetalen van mobiliteitskosten, zoals tickets op het openbaar vervoer.

"Mbrella Pay werkt naadloos op de achtergrond en vereist vrijwel geen administratie", zo vertelt Quinten Vandermeulen, head of product en medeoprichter.