Privacyverklaring

Stimuleer een beleving

29 augustus 2023
Tekst
Gert Verlinden
Beeld
Wouter Van Vaerenbergh

Als student ging ik bij hem eten op kot. Hij heeft een fantastische passie voor koken. Later werd Lorenzo mijn man. De creativiteit van de Turkse keuken stak langs mijn kant het vuur aan de lont. Met basisproducten en een verscheidenheid aan kruiden heerlijke gerechten klaarmaken. Die kunst was de trigger om andere wereldkeukens te exploreren. Als koppel zijn wij uitstekend op elkaar afgestemd.

Die ijzersterke tandem leverde ons twee jaar geleden de overwinning op in het televisieprogramma Mijn Keuken Mijn Restaurant. Vorige zomer stopten we met die onderneming. Het beperkte onze vrijheid. We zijn foodies en ontdekken in het weekend graag andere restaurants. Dat is moeilijk als je zelf een horecabedrijf runt. Nu houden we ervan om vrienden uit te nodigen en hen culinair te verwennen.

Dezelfde complementariteit als met mijn man vind ik terug bij mijn werkgever Manuchar. Er werken hier meer dan dertig verschillende nationaliteiten. We delen een visie en streven een gemeenschappelijk doel na. Dat helpt. De energie stroomt. We tillen elkaar naar een hoger niveau.

Op het werk liggen talloze projecten klaar op de plank. Ik beschouw mezelf als een interne ondernemer. Het geeft energie om impact te hebben en resultaten te zien. Ik hoef niet meer per se een zelfstandig statuut te hebben om ondernemend te zijn.

Tussen een restaurant runnen en een verantwoordelijke functie in hr lopen parallellen. Voor mij is de belangrijkste klant- en mensgericht zijn. Je stimuleert een beleving: de medewerker en de klant voelen zich gewaardeerd. Geen van beiden zijn een nummer, maar een mens. Er ontstaat altijd een connectie.

Net zoals in de horeca ben ik in mijn job oplossingsgericht. Of ik een pleaser ben? Neen, wel een actieve luisteraar. Ik hou vast aan de hr-strategie en de weg die we bewandelen. Ik toon geduld met mensen, maar minder met systemen en processen. Mensen moet je met de beste intentie een spiegel durven voor te houden. Niet conflictvermijdend zijn. Transparant communiceren en een partner zijn van het management is de vlotste manier om je doel te bereiken.

Het klopt dat ik veel hooi op de vork neem. Zelfzorg is een werkpunt. Gelukkig krijg ik energie van de activiteiten die ik onderneem. Ik ben omringd door personen die me met de twee voeten op de grond houden. Ze raden me rust en adempauzes aan. Ze staan op de rem en duwen me vervolgens weer vooruit. Die steun dichtbij hebben: dat is geluk.