Privacyverklaring

TUI workwide

24 augustus 2022
Tekst
Jo Cobbaut
Beeld
TUI

Toen de overheid op een bepaald moment tijdens de crisis vroeg om werknemers de mogelijkheid te bieden thuis te werken, vroegen sommige TUI-medewerkers of ze voor een bepaalde periode konden verhuizen om voor familie in het buitenland te zorgen.

“Aanvankelijk dachten we dat het te ingewikkeld zou zijn om met één oplossing voor iedereen te komen, maar we hebben voor een pragmatische aanpak gekozen.,” zo vertelt Sybille Reiß, group hr-directeur bij TUI.

TUI lanceerde sedert TUI Workwide. Dat houdt in dat iedereen dertig dagen per jaar kan werken vanuit het buitenland. Sybille Reiß: “We bieden hen sociale zekerheid of fiscale steun. Ze kunnen ervoor kiezen familie of vrienden te bezoeken of in een hotel te verblijven. Sinds we daarmee gestart zijn in augustus (2021; ndr), hebben meer dan honderdtachtig mensen dat gedaan voor gemiddeld acht tot tien dagen. De belangrijkste bestemmingen zijn Spanje en Griekenland. De medewerkers zijn vrij om te kiezen naar welk land ze gaan en wat ze doen, zolang de efficiëntie maar hoog blijft. Dit heeft een grote aantrekkingskracht op onze medewerkers. Administratief gezien vergt het ook niet veel extra werk. Een van onze auditteams deelt bijvoorbeeld een flat in Barcelona. Het past perfect in onze branche. Voor consumenten hadden we al Workation gelanceerd, de combinatie van werken op een vakantieplek. Wat we als product voor onze gasten lanceerden, bieden we ook aan onze medewerkers."

Meer over het beleid van Sybille bij TUI: “De werknemerservaring is mijn belangrijkste prioriteit