Privacyverklaring

‘Werken waar je je het prettigst voelt!’

24 augustus 2022
Tekst
Alieke Ingerman
Beeld
Julia Wiggers (foto Cuex)

“Bij Cuex kennen we een heel vrij beleid omtrent werken op de plek waar jij je het meest prettig voelt,” zo getuigt hr specialist Julia Wiggers

Cuex biedt technische oplossingen om digitale klantencontacten te optimaliseren. “En dat doen we zonder de menselijke waarde uit het oog te verliezen,” zo zegt Julia Wiggers. Het tiental medewerkers kan daarvoor terecht op een “een mooi en net nieuw kantoor in de binnenstad van Enschede, waar vandaan je kunt werken en elkaar fysiek kunt ontmoeten, maar we werken onderling volledig digitaal (lees: remote). Vanuit huis, vanaf een andere bestemming of op kantoor, net wat jij wilt.”

Regels voor remote

Het maakt voor Cuex niet veel uit waar je werkt, zolang werknemers hun werkuren maar maken en er daarvan minimaal vier per dag in de Nederlandse tijdzone werken. Julia Wiggers: “95 % van onze klanten zijn in Nederland gevestigd en voor onszelf is die tijdzone ook de basis. Je bent dus vrij om te gaan en te staan waar je wilt, met een maximum van 90 dagen per kalenderjaar in een andere tijdzone. Één collega woont permanent in Lissabon, de ander is begin juli voor minimaal 1,5 jaar naar Barcelona verhuisd en binnenkort gaat er nog iemand verhuizen naar Portugal.”

Remote werken en workations?

Zelf denkt Julia Wiggers eraan om rond december voor een aantal weken naar Curaçao en Bonaire te vertrekken. “En ik weet van een andere collega die in Utrecht woont, dat ze haar familie in Spanje binnenkort wil opzoeken. Ideaal, want zo hoef je er geen vakantie voor op te nemen. Eigen workations hebben we nog niet georganiseerd, omdat we pas sinds een jaar zijn uitgegroeid van 4 naar 12 medewerkers. Maar dat is iets waar we wel voor open staan, juist omdat een aantal van onze collega’s in het buitenland wonen.”

Remote werken speelt in op behoeften van de medewerkers

“Een van de redenen voor veel mensen om uit loondienst te gaan en voor zichzelf te beginnen is de locatie onafhankelijkheid. Zelf ben ik naast mijn baan in loondienst ook ondernemer, maar onder andere door deze goede voorwaarden, vind ik de combinatie nog steeds ideaal. Het geeft me juist veel meer mogelijkheden en dat zouden veel meer bedrijven moeten doen, wat mij betreft. Wanneer je de medewerker en hun behoeften centraal stelt, zorg je ervoor dat ze gelukkiger zijn in hun werk, efficiënter werken, meer opleveren voor de klant en jij als werkgever ook de achterdeur dicht houdt. Wel zo fijn in deze arbeidsmarkt. Win-win-win dus!” ?

Over de auteur van deze tekst: Alieke Ingerman is eventmanager en adviseert over o.m. workations.