Privacyverklaring

“Bij Johnson Controls blijf ik werken met technische profielen”

19 december 2022
Tekst
Patrick Verhoest
Beeld
Mieke Meul

Na een structuurwijziging op EMEA-niveau, werd hr-advisor Mieke Meul benoemd tot hr-manager bij Johnson Controls Belgium. Ze leidt er de hr-activiteiten voor alle Belgische entiteiten.

Het Amerikaanse Johnson Controls bracht de operationele business eerder tot onderdeel van een Benelux-werking. In die fase kwam ook de hr-werking er terecht. Het bedrijf, dat gespecialiseerd is in vernieuwende een duurzame gebouwentechnieken, benoemde Mieke Meul tot hr-manager voor ons land.

Dat plaatst Mieke, eerder hr-advisor, in een meer strategische job. “Ik stuur twee mensen aan en ben verantwoordelijk voor de vertaling van de Europese strategie naar lokale projecten. Ik begeleid daarbij de Belgische entiteiten, die samen zo’n 450 werknemers tewerkstellen. Mijn werk is minder operationeel geworden en ik krijg de kans om de visie en de strategie van het hr-beleid mee uit te stippelen.”

Rode draad

Mieke Meul deed al heel wat hr-ervaring op, maar toch rolde ze eerder toevallig de hr-wereld binnen. Rode draad is dat ze altijd bij eerder technische bedrijven – Renault, Luminus, TUC Rail – aan de slag ging. “Dat heeft te maken met het feit dat ik graag met technische profielen, waaronder ingenieurs en technici, omga. Ik heb het gevoel dat ik die medewerkers goed begrijp. Bij vorige werkgevers kwam ik ook met commerciële mensen in aanraking, zoals bij Renault, of lag de focus van mijn opdracht elders, zoals bij Luminus. De technische insteek blijft nu ook bij Johnson Controls de rode draad.”

Werk-levenbalans

Voor Mieke betekent een werk-levenbalans altijd het zoeken van evenwichten. Aangezien ze recent zwaar ziek was, heeft ze leren relativeren en luisteren naar haar lichaam, zegt ze. “Ik weet tijdig wanneer ik neen moet zeggen en herken de signalen wanneer het tijd is om af te remmen. Woensdag is mijn vaste thuiswerkdag en dan laat ik geen vergaderingen toe, maar werk ik aan mijn projecten en mijn administratie. Op dinsdagavond ga ik steevast tekenen en schilderen in de academie voor beeldende kunsten voor volwassenen. Daar komt niets tussen, net als in het weekend. Daar waak ik streng over. Ik ben bereikbaar, maar ga dan niet aan het werk.”