Privacyverklaring

HRupdate 18 juli: Genderdiversiteit is winst

17 juli 2024
Tekst
Gert Verlinden

Gezin en carrière, het is een en-enverhaal. Dat vertelt Femke De Vleeschouwer, vicepresident hr bij Teamleader in HRmagazine. Het is blijvend zoeken naar een optimaal evenwicht, maar transparant communiceren over verwachtingen helpen je een eind op weg. Ze laat zich inspireren door de vrouwelijke ceo. Die stelt dat je alleen een goede ceo kan zijn als je ook een goede moeder bent.

Een studie van Deloitte toont aan dat genderdiversiteit en -pariteit in bestuurscomités leiden tot betere financiële resultaten. Bianca Chang, die het programma leidt, raadt organisaties aan om de successiepijplijn proactief te voeden en niet louter te kijken naar ervaring elders in een soortgelijke rol. Een herbeoordeling van de selectiecriteria is opportuun om meer vrouwen naar rollen als ceo en voorzitter te promoveren.

Shana Floden is een beloftevolle masterstudente in Arbeids- en Organisatiepsychologie. Ze combineert haar studies met het prille moederschap. Zonder een beroep te doen op zwangerschapsverlof, want dat stelsel geldt niet voor studenten. Haar timemanagementvaardigheden staan op scherp wanneer ze straks de arbeidsmarkt betreedt.

Organisaties die een sterk diversiteits- en inclusiebeleid omarmen, vertellen dat graag aan de buitenwereld. Laura De Boom onderzoekt de branding van diversiteit en inclusie. Slimme marketing of een geloofwaardig verhaal? We volgen de resultaten van haar onderzoek met argusogen.

Onze inspiratie deze week